DANILOVIĆ DOŠAO NA SUD: Fido hoće da prizna krivicu, novo ročište 9. decembra
Foto: Tanjug

Filipović nudi nagodbu

DANILOVIĆ DOŠAO NA SUD: Fido hoće da prizna krivicu, novo ročište 9. decembra

Crna Hronika -
Prethodni termin za početak suđenja u oktobru je odložen jer je odbrana Branka Filipovića pregovarala sa Tužilaštvom o zaključenju sporazuma o priznanju krivice. Odbrana spremna na kompromis
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Pred Višim sudom u Beogradu danas je održano ročište Branku Filipoviću u zvanom Fido, optuženom da je 18. maja ranio nožem predsednika KK "Partizan" Predraga Danilovića.

U sud je došao i oštećeni Predrag Saša Danilović.

Odbrana Filipovića ponudila je danas sudu novi predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice, zbog čega je suđenje ponovo odloženo za 9. decembar. Neposredno pred početak današnjeg pretresa Filipovićevi branoici podneli su Višem tužilaštvu novi predlog za nagodbu, a Tužilaštvo je najavilo da će razmotriti predlog i naknadno se izjasniti o njemu.

Početak suđenja već je odlagan u oktobru, kada je Filipovićeva odbrana predložila uslove za zaključenje sporazuma sa kojim se, međutim, Tužilaštvo nije složilo.

Filipovićev branilac Dragan Palibrk rekao je da je odbrana spremna na kopromis, ali nije želeo da precizira koji su uslovi za sklapanje sporazuma predloženi, pošto pregovori sa Tužilaštvom tek predstoje. Ukoliko se zaključi sporazum o priznanju krivice suđenja neće biti. To znači da će Filipović priznati određeno krivično delo za blažu kaznu od one koju bi inače dobio.

Na pripremnom ročištu Filipović je negirao da je izvršio krivično delo za koje se tereti, a to je pokušaj ubistva i najavio da će na suđenju detaljno izneti svoju odbranu. Filipović će na suđenje biti doveden iz pritvora u kome boravi od juna. Tužilaštvo Filipovića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, jer je 18. maja povredio Danilovića u svojoj kafani "Kafanica" na Košutnjaku. Danilović, koji u tom postupku ima status oštećenog, pridružio se krivičnom gonjenju Filipovića, a letos je svedočio u istrazi.

Filipović je od 18. maja do 2. juna, kada je uhapšen, bio u bekstvu, dok se Danilović u Kliničkom centru Srbije oporavio od napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track