UBISTVO NA ADI: Nikoli Jovšiću 10 meseci zatvora za davanje lažnog iskaza!
Foto: Nemanja Pancic

Apelacioni sud potvrdio

UBISTVO NA ADI: Nikoli Jovšiću 10 meseci zatvora za davanje lažnog iskaza!

Crna Hronika -
Jovšić je oglašen krivim što je 13. maja 2013. godine, u klubu i u prostorijama policijske uprave za grad Beograd prilikom prikupljanja obaveštenja policajcima krio identite osumnjičenih, koji su tada već bili u bekstvu, Filipa Vilotijevića i Vukašina Cmiljanića

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je na 10 meseci zatvora osudio Nikolu Jovšića jer je slagao policiju da ne zna ko su dvojica osumnjičenih koji su tokom pucnjave u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji u maju usmrtili Tamaru Radulović, kada je on slavio rođenje deteta.

Tom odlukom povrđena je prvostepena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu od 17. jula kojom je Jovšić osuđen na zatvorsku kaznu zbog izvršenja krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Jovšić je oglašen krivim što je 13. maja 2013. godine, u klubu i u prostorijama policijske uprave za grad Beograd prilikom prikupljanja obaveštenja policajcima krio identite osumnjičenih, koji su tada već bili u bekstvu, Filipa Vilotijevića (25) i Vukašina Cmiljanića (20).

Oni su, kako navodi sud, bili gosti na proslavi rođenja Jovšićevog deteta koja je bila zatvorenog tipa i gde su se nalazili bliski rođaci i prijatelji.

Jedan od njih mu je na ulazu u klub čestitao rođenje deteta.Filip Vilotijević (25) i Vukašin Cmiljanić (20) koji su se od maja skrivali na teritoriji Kosova i mMtohije, a 21. jula su predati srpskoj policiji na administrativnom prelazu Merdare na osnovu sporazuma koji postoji između MUP-a Srbije i Euleksa.

Oba mladića su se tokom saslušanja u sudu branila ćutanjem, odnosno iskoristila su svoje pravo da ne iznose odbranu pred istražnim sudijom.Istraga protiv njih je pokrenuta zbog krivičnog dela ubistvo u saizvršilaštvu.

Tamara Radulović nastradala je u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji u kom je njen rođak proslavljao rođenje deteta.Vilotijević i Cmiljanić su se na proslavi sukobili s grupom mladića, takođe gostima proslave i u toj pucnjavi je ranjena Radulovićeva koja je ubrzo preminula u Urgentnom centru.

Njih dvojica su bili u jednomesečnom pritvoru koji im je odredio sud u Kosovskoj Mitrovici zbog posedovanja droge i "ilegalnog prelaska državne granice Kosova", gde su pobegli posle pucnjave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track