HORGOŠ: Zaplenjena tri kilograma maruhuanre i 28.000 cigareta!

Narkotike i cigare skrivali u autobusu

HORGOŠ: Zaplenjena tri kilograma maruhuanre i 28.000 cigareta!

Crna Hronika -
Iako su i vozač i putnici, na pitanje carinika šta imaju da prijave za carinjenje, odgovorili da osim ličnog prtljaga nemaju ništa, carinici su se ipak odlučili za detaljnu kontrolu, nakon koje su u jednoj putnoj našli dva paketa umotana u providnu foliju

BEOGRAD - Srpski carinici sprečili su u poslednja dva dana pokušaj krijumčarenja više od tri kilograma marihuane i 28.000 cigareta.

Zajedničkom akcijom carinika i policije na graničnom prelazu Horgoš juče je kontrolom autobusa koji saobraća od Prizrena do Linca sprečeno krijumčarenje više od tri kilograma marihuane iz Srbije.

Iako su i vozač i putnici, na pitanje carinika šta imaju da prijave za carinjenje, odgovorili da osim ličnog prtljaga nemaju ništa, carinici su se ipak odlučili za detaljnu kontrolu, nakon koje su u jednoj putnoj našli dva paketa umotana u providnu foliju.

Carinici su zbog specifičnog pakovanja posumnjali da se radi o opojnoj drogi, dok je vozač tvrdio da je prihvatio da preveze torbu, sa čijim sadržajem nije bio upoznat.

Tri paketa u kojima je ukupno pronađeno 3.062 grama marihuane, predata su u dalju nadležnost policiji.

Dan ranije, na graničnom prelazu Gradina, sprečen je pokušaj krijumčarenja 28.000 cigareta marke „Merilyn slims“.

Cigarete su otkrivene na izlazu iz Srbije, u autobusu turskih registarskih oznaka, koji saobraća na redovnoj liniji od Sjenice do Istanbula.Autobusom je upravljao srpski državljani iz Novog Pazara koji je, kao i ostalih 19 putnika, izjavio da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

Iako su svi tvrdili da sa sobom nose samo poklone i hranu, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled u kojem su, u prostoru predviđenom za akumulator, našli sumnjive crne kese.

Ubrzo je otkriveno da se u tim kesama nalazi 140 boksova cigareta bez akciznih markica.Kao vlasnik robe javio se vozač autobusa protiv koga će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track