SUPRUGA PREGAŽENOG SLOBODANA BAJIĆA: Petra ga nije namerno ubila, ali ga je ipak ubila!

Reakcija na odlobađajuću presudu

SUPRUGA PREGAŽENOG SLOBODANA BAJIĆA: Petra ga nije namerno ubila, ali ga je ipak ubila!

Crna Hronika -
Znate, da mogu, sudila bih sudu, jer ne shvatam kako mogu ovako da sude. Jednog čoveka nema, a niko nije kriv, rekla je Vasiljka

BEOGRAD - Vasiljka Bajić, supruga nastradalog Slobodana Bajića, izjavila je za Kurir da je nezadovoljna presudom kojom je voditeljka RTS Petra Cvijić (35) oslobođena je u Prvom osnovnom sudu optužbi da je automobilom pregazila Slobodana Bajića (73).

- Nisam dobila poziv za suđenje, a bila sam najbliža Slobodanu! A što se tiče presude, samo mogu da kažem da znam da mog supruga Petra nije namerno ubila, ali ga je ipak ubila - rekla je Vasiljka i dodala da ju je Petra nekoliko puta nazvala telefonom.

- Međutim, nikad nije došla i lično mi rekla: „Teta Vasiljka, jesam ga udarila kolima, žao mi je.“ Ja bih joj rekla da joj je Slobodanova duša oproštena i da je neću tužiti, a šta će sud uraditi, ne znam. Znate, da mogu, sudila bih sudu, jer ne shvatam kako mogu ovako da sude. Jednog čoveka nema, a niko nije kriv - rekla je Vasiljka.

Da podsetimo Petra Cvijić je u petak pred Prvim osnovinom sudom oslobođena optuži da je 9. januara 2012. godine u Vodovodskoj ulici u Beogradu automobilom pregazila Slobodana Bajića (73).

Obrazlažući oslobađajuću presudu, sudija Olivera Đurić rekla je da tokom postupka nije utvrđeno da se saobraćajna nesreća dogodila na način kako ju je tužilaštvo opisalo u optužnici!

- Po zakonu ste bili dužni da obratite pažnju na pešake koji se nalaze na putu, tačnije na pešačkom prelazu. Međutim, iz nalaza veštaka vidi se da vi niste bili u mogućnosti da vidite pešaka jer je on bio zaklonjen autobusom - navela je sudija i dodala:

- Takođe, onog momenta kad se uočili pešaka na kolovozu, vi niste više bili u mogućnosti da izbegnete kontakt s njim. Zbog svega toga, kao i na osnovu izjava svedoka, sud smatra da vi niste krivi i oslobađa vas svih optužbi - rekla je sudija Đurić.

Petra je celu presudu saslušala stojeći i ne pokazujući nikakve emocije na licu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track