PREVIŠE TROŠILA: Srbin nožem sekao ženu u Gracu!
Foto: Kurir Austrija

Krvava svađa

PREVIŠE TROŠILA: Srbin nožem sekao ženu u Gracu!

Crna Hronika -
Osumnjičeni je policiji priznao napad, ali je tvrdio da nije nameravao da ubije suprugu i da je svađa izbila oko previše potrošenog novca u šopingu. Žena sa ubodima i posekotinama lica i vrata, kao i stomaka, morala je pod hitno da bude operisana

GRAC - Srbin (45) krvavo je završio svađu sa 29-godišnjom suprugom posle svađe zbog nerazumnog prazničnog trošenja na katoličko Badnje veče u Gracu. On je uhapšen nakon što je jurio kroz garažu tržnog centra i sekao, a žena je operisana zbog serije povreda.

Srpski supružnici našli su se oko podneva u garaži šoping centra, a muž je nameravao da je spreči da potroši previše, zbog čega su se ranije često svađali.

Prolaznici su potom primetili kako muškarac keramičkim nožem, dugim oko 15 centimetara, seče i ubada ženu.

Kada je Srbin primetio svedoke on je pokrenuo automobil, i sa ženom na suvozačkom mestu uputio se ka izlazu iz garaže. Međutim, nakon 150 metara je stao, i u tom trenutku je žrtva izašla iz kola i pokušala da pobegne. Svedoci kažu da je tada krenuo za njom i još nekoliko puta ubo i zasekao ženu.

Očevidac koji je kolima naišao u pravcu automobila osumnjičenog, video je novi napad, što je navelo Srbina da odustane od novih nasrtaja na ženu i da pobegne iz garaže. Dvojica prolaznika su se potom odlučila da krenu za njim i automobilima su ga sledili do sledećeg šoping centra, ali su ga usput izgubili iz vida.

Policija je posle toga uhapsila Srbina kod šoping centra Vest. Žena sa ubodima i posekotinama lica i vrata, kao i stomaka, morala je pod hitno da bude operisana u LKH u Gracu. Kako je saopšteno iz te ustanove ona je sada van životne opasnosti. Pomahnitali suprug je takođe zadobio posekotine na ruci i ruke i morao je kod lekara.

Prema izveštaju policije, supružnici žive u Austriji već 11 godina i često su se svađali zbog nesporazuma oko novca. Tokom saslušanja, kaže Harald Vinklera iz kriminalističke službe Štajerske, Srbin je priznao napad, ali je tvrdio da nije nameravao da ubije suprugu i da je svađa izbila oko previše potrošenog novca u šopingu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track