IZREŠETAN: Političar iz BiH i njegov prijatelj ubijeni u Beču!
Foto: Tanjug

Atentat

IZREŠETAN: Političar iz BiH i njegov prijatelj ubijeni u Beču!

Crna Hronika -
Na telu Zlatka N. pronađene su i višestruke rane od vatrenog oružja, a policija ne isključuje mogućnost da su obojica bili žrtve neke mafijaške grupe

SARAJEVO - Od eksplozije ručne bombe u automobilu u jednom naselju u Beču poginuo je Zlatko N. /45/, političar i preduzetnik poreklom iz BiH, te njegov prijatelj Valdemar V. /57/.

Na telu Zlatka N. pronađene su i višestruke rane od vatrenog oružja, a policija ne isključuje mogućnost da su obojica bili žrtve neke mafijaške grupe, ali ni to da je reč o ubistvu i samoubistvu. Uviđaj o ovom slučaju i dalje traje.

Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko 3 sata. Policija je ubrzo stigla na mesto događaja i prema policijskim izveštajima Zlatko N. bio je na mestu vozača automobila marke BMW. Obdukcija je pokazala da je preminuo od prostrelne rane.

Valdemar V. preminuo je na putu ka bolnici. Policija je u oštećenom automobilu pronašla pištolj i prazne kanistere koji bi im nakon analize možda mogli dati više informacija o ovom tragičnom događaju. Portparol bečke policije Tomas Keblinger potvrdio je da nema informacija da su žrtve povezane sa krivičnim delima u Austriji ili drugim zemljama. Vozilo je na lizing uzeo Bugarin Georgi S.

"U šoku sam. Pozajmio sam Zlatku automobil i sa njim sam razgovarao u petak uveče. On je bio sa svojim prijateljem Valdemarom", rekao je Georgi S.Zlatko N. je, prema pisanjima njemačkih medija, bio odbornik u Opštinskom vijeću u Mondseu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track