HOĆETE DA SE OBESIM: Kristijan plakao i molio sudiju za milost, ali dobio 14 godina!

Golubović osuđen zbog trgovine drogom

HOĆETE DA SE OBESIM: Kristijan plakao i molio sudiju za milost, ali dobio 14 godina!

Crna Hronika -
Nisam cvećka, ali ja se stidim što stojim sad pred vama. I da me oslobodite, nećete izbrisati brlju da je Kristijan Golubović prodavao drogu u crkvi, i za to koristio maloletnicu

BEOGRAD - Ostaje na slobodi do pravosnažnosti presude!

Aleksandar Kristijan Golubović (44) osuđen je u sredu u Višem sudu u Beogradu na 14 godina zatvora zbog toga što je u 16. januara 2010. godine učestvovao u kupoprodaji 151 grama mešavine heroina i paracetamola.- Sud nije pronašao nijednu olakšavajuću okolnost za Golubovića. Na ovakvu kaznu najviše je uticao njegov raniji život - rekla je u obrazloženju presude sudija Snežana Petričić, koja je u kaznu uračunala i raniju presudu od dve godine i tri meseca zbog posedovanja oružja.Ona je navela i da je Golubović oslobođen optužbi da je organizovao kriminalnu grupu, koja je od 2009. do njegovog hapšenja ispred Crkve Svetog Marka trgovala heroinom, koji je redovnim autobuskim linijama prebacivan iz Novog Pazara u Beograd.

Nisam cvećka, al‘ se stidim- Ovo je pravni presedan! Na šta ovo liči? Da li ovo postoji negde? Nema smisla! Osudili su me na 14 godina! Ja ne znam šta hoće od mene, da se obesim na Terazijama, možda?! Ubice dobijaju manje kazne nego ja - ogorčeno je za Kurir izjavio Golubović posle izricanja presude, koju je mirno saslušao u sudnici Centralnog zatvora.U završnoj reči je sudskom veću pokušao da objasni da mu je krivo što je njegovo ime uopšte dovedeno u vezu s trgovinom narkoticima.- Nisam cvećka, ali ja se stidim što stojim sad pred vama. I da me oslobodite, nećete izbrisati brlju da je Kristijan Golubović prodavao drogu u crkvi, i za to koristio maloletnicu - obratio se Golubović sudiji Petričić.Osuđeni i saradniciTokom izlaganja, koje je trajalo 15 minuta, Kristijan se zaplakao.- Želim da se izvinim i da kažem da mi je mnogo žao zbog toga što sam uhapšen ispred crkve. To je najgori dan u mom životu! Nikad ne bih uradio nešto da oskrnavim to sveto mesto iz kog sam 1999. krenuo u Vučitrn. Budite milostivi. Eto, nek bude kazna za taj dan ono što sam već odležao - rekao je Kristijan, koji je posle četiri godine provedene u pritvoru pre oko mesec dana pušten na slobodu.Sudija, međutim, nije uslišila njegove molbe, a na robiju su osuđeni i Golubovićevi saradnici Safet Ibrović (šest godina), Mirsad Fujajkić (četiri godine) i Ferat Skenderovski (tri godine i osam meseci).

Šta je sve Kristijan izjavio na sudu- Jesam nekad trgovao pištoljima, mnogo oružja prodao sam grčkom narodu.- Dok sam bio na slobodi, ostavio sam hot-dog mašine kod zoo-vrta i u Knez Mihailovoj, doduše bez dozvole, da zaradim neki dinar.- Ja sam ljuti protivnik policije, nisam hteo za njih da prodajem drogu i da ubijam za DB.- Ovo mi je namešteno jer sam se zamerio jednom političaru.- Predložen sam za kondicionog trenera ženskog KK Šumadija iz Kragujevca.- Imam nameru da izbacim izložbu i knjigu. Bićete fascinirani pričama koje nisam otkrio nikome.- Ovaj grad bi mirisao na cveće kad bi svi kriminalci bili deseti deo mene.

Biografija Golubovića- rođen 1969. u Minhenu- kriminalnu karijeru počeo 1987, kad je u kafani u Boleču pretukao gosta- privukao pažnju 25. februara 1990, kad je ušao u „Mažestik“ noseći kratež, naterao goste da legnu na pod i ispalio nekoliko metaka u plafon- iste godine pobegao u Nemačku, a u Diseldorfu robijao tri godine u maloletničkom zatvoru- našim vlastima isporučen 1993. zbog krivičnih dela počinjenih od 1988. do 1990. - u decembru 1999. sud u Solunu ga osudio na četrnaest i po godina zatvora zbog krađe, preprodaje ukradenih automobila i oružane pljačke- u aprilu 2003, tokom policijske akcije „Sablja“, ponovo izručen Srbiji, gde mu je suđeno zbog pokušaja iznude 10.000 maraka od vlasnika beogradskog slot kluba „Aleksandar“- u zatvoru u Požarevcu bio od 2005. do 2009. zbog više iznuda i pokušaja iznuda- januara 2010. uhapšen ispred Crkve Svetog Marka- u decembru 2013. pušten iz zatvora

Podrška

IMA NOVU DEVOJKU

Kristijana Golubovića juče su u publici podržale sestra i nova devojka, koja je nepoznata javnosti. Podsetimo, posle razlaza od bivše supruge Suzane Golubović, na njegova suđenja redovno je dolazila košarkašica Tatjana Živanović, s kojom se u međuvremenu razišao. Kad je čula presudu, Kristijanova nova devojka je zaplakala.

Nova devojka
Nova devojka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track