SPECIJALNI SUD: Raspisana poternica za Miroslavom Mikijem Kurakom!

Ubistvo Slavka Ćuruvije

SPECIJALNI SUD: Raspisana poternica za Miroslavom Mikijem Kurakom!

Crna Hronika -
Za Kurkom nije raspisana međunarodna poternica za koju je nadležan Interpol, već obična, a sudija za prethodni potupak je doneo rešenje kojim se Kurku određuje i pritvor u slučaju da bude uhapšen

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu izdao je naredbu da se za nekadašnjim pripadnikom posebne službe obezbeđenja u DB-u Miroslavom Kurakom raspiše poternica, jer nije dostupan pravosdunim organima, a osumnjičen je za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

U saopštenju suda se napominje da se ne radi o međunarodnoj poternici, s obzirom na to da sud ne raspisuje međunarodnu poternicu već to radi služba Interpola.

Sudija za prethodni postupak tog suda doneo je takođe rešenje kojim je Kuraku određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, zatim okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo za koje se tereti, a koja je preko deset godina.

Pritvor mu je određen i zbog načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka.Mediji prenose da Kurak poslednjih godina živi i radi u Tanzaniji.

Specijalni sud u Beogradu je prošle sedmice odredio pritvor do 30 dana dvojici bivših pripadnika Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću osumnjičenima za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

Četvrti osumnjičeni za to ubistvo bivši šef DB-a Radomir Marković se nalazi na odsluženju kazne od 40 godna u zatvoru u Požarevcu.

Romić i Radonjić su uhapšeni 14. jnuara.Slavko Ćuruvija ubijen je na Uskrs, 11. aprila 1999, u jeku NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja