PREŠEVO: Carinici u vozu zaplenili 40 kilograma duvana!
Foto: Carina

Zaplena akcizne robe

PREŠEVO: Carinici u vozu zaplenili 40 kilograma duvana!

Crna Hronika -
Carinici su pakete sa rezanim duvanom pronašli u krovnoj konstrukciji praznog kupea voza Beograd- Skoplje

BEOGRAD - Carinici su na železničkoj stanici Preševo u prethodnih par dana, u više navrata pronašli i zaplenili gotovo 80 kilograma rezanog duvana, preko 30 kilograma kafe i 5000 komada cigareta.

Detaljnim pregledom vozova koji saobraćaju preko železničke stanice Preševo carinici su poslednjih dana zabeležili dobre rezultate u zaplenama akcizne robe, pre svega rezanog duvana, kafe i cigareta.

Sinoć je, na primer, izvršen detaljan pregled voza koji saobraća na relaciji Skoplje – Beograd, kada je u krovnoj konstrukciji praznog kupea otkriveno čak 40 kilograma rezanog duvana.

U kupeu broj devet nije bilo putnika, a nakon otvaranja plafona ukazala su se pakovanja rezanog duvana kojih je bilo 40.

Tokom pregleda pa do polaska voza, niko se nije javio kao vlasnik robe, tako da je celokupna količina zadržana i biće, nakon donošenja rešenja u upravnom postupku pred nadležnom carinarnicom, uništena u skladu sa važećim propisima. Par dana pre toga, 24.01.2014. godine, carinici su na istoj železničkoj stanici, detaljnim pregledom putnika, njihovog prtljaga i voza uspeli da spreče pokušaj krijumčarenja veće količine akcizne robe, pre svega rezanog duvana, kafe i cigareta.

Naime, u ličnom prtljagu četiri srpske državljanke, carinici su zatekli gotovo 35 kilograma rezanog duvana, 152 pakovanja kafe od 100 grama, 79 pakovanja kafe od 200 grama i 25 boksova cigareta.

Tom prilikom jedan od carinika je i u kabini toaleta pronašao sakrivenu putnu torbu u kojoj je takođe otkriveno nekoliko kilograma rezanog duvana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track