UHAPŠEN RUGOVIN SIN: Optužen za prevaru, muljao sa italijanskim vizama
Foto: Facebook

Provaljena organizovana kriminalna grupa

UHAPŠEN RUGOVIN SIN: Optužen za prevaru, muljao sa italijanskim vizama

Crna Hronika -
Operacija hapšenja je bila zajednička istraga Pogranične policije Kosova i EULEX-a, i sprovedena je pod nadzorom KSTK-a", piše u saopštenju EULEKS-a i dodaje da su toku pretresi u nekoliko objekata

BEOGRAD - Na Kosovu je uhapšeno deset osumnjičenih za različita krivična dela, među kojima i za prevaru Ambasade Italije u Prištini, saopštio je EULEKS. Izvori iz Policije Kosova su potvrdili da je uhapšen sin pokojnog predsednika Kosova Ibrahima Rugove, Uka Rugova, koji je i poslanik Skupštine Kosova, a uhapšeni su i drugi i osumnjičeni za organizovani kriminal.

U saopstenju se navodi da je ta organizovana kriminalna grupa osumnjičena za "trgovinu uticajem", i za prevaru Ambasade Italije, ali se ne precizira kako.

"Kancelarija specijalnog tužilaštva Kosova i Ambasada Italije tesno sarađuju u istrazi koja je u toku. Današnja operacija bila je zajednička istraga Pogranične policije Kosova i EULEX-a, i sprovedena je pod nadzorom KSTK-a", piše u saopštenju EULEKS-a i dodaje da su toku pretresi u nekoliko objekata.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević je potvrdila da je Euleks pretresao kuće i drugu imovinu osumnjičenih za krivična dela prevare i trgovine uticajem.

Pominjano je hapšenje jednog zvaničnika Ambasade Italije, zadužen za izdavanje viza, objavio je portal Koha net i dodao da je među uhapšenima i Izet Bećiri iz Mitrovice, blizak prijatelj Uka Rugove.

Advokat Bajram Tmava je rekao da je tužilac zatražio zadržavanje od 48 sati za Rugovu zbog sumnje da je izvršio krivično delo organizovanog kriminala i zloupotrebe službenog položaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track