POŽAREVAC: Službenica MUP petorici Hrvata lažirala matične brojeve

Zloupotreba službenog položaja

POŽAREVAC: Službenica MUP petorici Hrvata lažirala matične brojeve

Crna Hronika -
Jasmina J. (55) je udaljena iz službe i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak za težu povredu radnih obaveza i dužnosti. Ona je uz krivičnu pijavu predata je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu

POŽAREVAC - Požarevačka policija, po nalogu tužilaštva, uhapsila je i podnela krivičnu prijavu protiv referenta upravnih poslova Policijske stanice Žabari Jasmine J. (55) iz Žabara, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je danas.

Osumnjičena je van utvrđenih zakonskih procedura, bez potrebene dokumentacije, petorici hrvatskih državljana odredila matične brojeve i izvršila prijavu prebivališta u mestu Žabari. Takođe, bez potrebne dokumentacije i utvrđivanja identiteta primila je zahteve za izdavanje lične karte i putne isprave. Zahtevi za izradu ličnih kartata i putnih isprava primljeni su po hitnom postupku, takođe, bez dokaza o hitnosti. Sva biometrijska dokumenta sa lažnim podacima hrvatski državljani preuzeli su narednog dana u Beogradu.

Jasmina J. udaljena je iz službe, protiv nje pokrenut je disciplinski postupak za težu povredu radnih obaveza i dužnosti. Osumnjičena službenica upravnih poslova Policijske stanice Žabari uz krivičnu pijavu predata je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track