TUGA U GORNJEM MILANOVCU: Kosana umrla, a Milomir se obesio jer nije mogao bez nje

Dirljiva priča

TUGA U GORNJEM MILANOVCU: Kosana umrla, a Milomir se obesio jer nije mogao bez nje

Crna Hronika -
Kao u knjizi: To je bila velika ljubav, znali su se od ranog detinjstva, ispričala jetrva Kosane Lukić (84), koja je prekjuče iznenada izdahnula

GORNJI MILANOVAC - Zajedno otišli u grob!Milomir Lukić (83) iz sela Gornja Vrbava podno Rudnika 60 godina je bio u braku s Kosanom (84), a kad je ona iznenada prekjuče umrla, Milomir se posle samo četiri sata obesio od tuge! Tragedija se dogodila u četvrtak, a supružnici su juče sahranjeni na seoskom groblju.- To je bila velika ljubav, znali su se od ranog detinjstva, mislim da su čak i u školu išli zajedno. Živeli su složno i u ljubavi, Milomir nikad ne bi doneo važnu odluku, a da se ne dogovori s Kosanom - priča Kosanina jetrva Milena.Zanemeo od bolaKosanina smrt iznenadila je porodicu. Do poslednjeg dana bila je vitalna i pokretna, radila je kućne poslove u prilično velikom domaćinstvu. Bila je bolešljiva, ali nikad se nije predavala bolesti. U četvrtak ujutro joj je pozlilo i preminula je na putu do bolnice. Kosanina ćerka Milica kaže da je tragičnu vest najteže podneo otac Milomir.-Od tog trenutka otac nije mnogo govorio, ali niko nije ni slutio da će sebi da prekrati život! Mama je umrla ujutro, a on se obesio četiri sata kasnije! Poštovanje i uvažavanje kakvo su oni imali danas je misaona imenica za mnoge, a na brata Milorada i mene preneli su beskrajnu ljubav - priča Milica.Čitav život Kosana i Milomir proveli su na selu, prehranjujući porodicu od zemlje koju su obrađivali.Čestite očeve ruke- Sećam se, tata je jednom nedeljno na milanovačku pijacu nosio sir i kajmak koji je mama pravila da proda. Njegove ruke su uvek bile crne i izborane od rada. Kad je odlazio na pijacu, ljudi su ga pitali: „Kako ćeš ti, Milomire, takvim rukama gospođama da prodaješ beli mrs?“, a on im je odgovarao da njegove ruke nikada nisu ni privirile u te posude. Tatine ruke su možda bile crne od posla, ali su bile najčistije i najčestitije za koje znam - kroz suze je rekla ćerka Milica.

Proveli 60 godina u skladnom braku... Kosana i Milomir Lukić
Proveli 60 godina u skladnom braku... Kosana i Milomir Lukić

Komšije potreseneLJUBAV JAČA OD RAZUMAMeštani kažu da su znali za veliku posvećenost koja je vladala među Kosanom i Milomirom, ali da niko ni u najcrnjim mislima nije mogao ni da nasluti da će Milomir sebi okončati život vešanjem.- O njemu je imao ko da brine, sin Milorad živi s ocem, ali izgleda da je ljubav prema Kosani bila jača od razuma - pričaju komšije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja