AMSTERDAM: Graić na slobodi čeka odluku o izručenju Hrvatske!

AMSTERDAM: Graić na slobodi čeka odluku o izručenju Hrvatske!

Crna Hronika -
Sud u Amsterdamu ocenio je da ne postoji rizik da Graić ( 42) pobegne iz Holandije, jer je vlastima predao pasoš i ima obavezu tri puta nedeljno da se javlja sudu

AMSTERDAM - Srbin iz Hrvatske, Milutin Graić, koji je nedavno po poternici Hrvatske zbog optužbi za ratni zločin uhapšen u Holandiji, pušten je da odluku o eventualnom izručenju sačeka na slobodi, javili su danas hrvatski mediji.Sud u Amsterdamu ocenio je da ne postoji rizik da 42-godišnji Graić pobegne iz Holandije, jer je vlastima predao pasoš i ima obavezu tri puta nedeljno da se javlja sudu.

Hrvatska je za Graićem nedavno raspisala evropski nalog za hapšenje zbog sumnje da je kao pripadnik milicije koju je vodio bivši vođa samoproglašene Republike Srpske Krajine Milan Martić, počinio ratni zločin protiv civila.

Županijsko državno tužilaštvo u Zadru tereti ga za krivična dela ratnog zločina, deportaciju, pljačke, kao i mučenje i loše postupanje prema Hrvatima.

Milutin Graić rođen je u Benkovcu, a s porodicom već više od deset godina živi u holandskom gradu Roosendaalu, blizu granice s Belgijom. Navodno uz hrvatsko ima i holandsko državljanstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja