SMEDEREVO: Lažna dojava o bombi ispraznila sud!
Foto: Beta

Anonimni poziv

SMEDEREVO: Lažna dojava o bombi ispraznila sud!

Crna Hronika -
Svi zaposleni i stranke koje su se u tom momentu našle u zdanju u centru Smedereva, u kome rade Osnovni i Viši sud, napustili su zgradu u koju su se vratili posle sat vremena

SMEDEREVO - Oko 11 sati smederevski sud je evakuisan, nakon što je stigao anonimni telefonski poziv o navodno postavljenoj bombi.

Svi zaposleni i stranke koje su se u tom momentu našle u zdanju u centru Smedereva, u kome rade Osnovni i Viši sud, napustili su zgradu, a uskoro je stigla i policija, ekipa Odseka za kriminalističku i protivdiverzionu tehniku, vatrogasci i hitna pomoć.

Pošto je utvrđeno da je dojava bila lažna, posle otprilike sat vremena, oba suda su se vratila normalnom radu.

Sličan slučaj bio je u Smederevu pre tri nedelje, kada je jedan osmak izazvao paniku dojavom da je u Osnovnoj školi "Dimitrije Davidović".

Učenik, koji zvao iz telefonske govornice, identifikovan je i protiv njega će u redovnom postupku biti podneta Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Inače, samo petnaestak minuta pre dojave o bombi ovog petka, u Višem sudu je završeno iznošenje završne reči tužilaštva u procesu za davanje nelegalnih penzija gradonačelnici Smedereva dr Jasni Avramović, na kom je tužilac tvrdio da je dokazana krivica za primanje mita. Nastavak suđenja i završna reč odbrane trebalo bi da bude 16. marta.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track