OČAJ: Anđelu u grob ispratili drugari iz odeljenja
Foto: Aleksandar Jovanović

Sahranjena nastradala učenica iz Beograda

OČAJ: Anđelu u grob ispratili drugari iz odeljenja

Crna Hronika -
Nekoliko stotina rođaka, prijatelja i drugara iz odeljenja došlo da se oprosti od Anđele Veličković, koju je na Pančevačkom putu ubio Marko Đ. (25)
1 / 3 Foto: Aleksandar Jovanović

BEOGRAD - Poslednje zbogom!

- Nema reči kojima bi mogla da se opiše jačina bola koju osećaju Anđelini roditelji, rodbina i drugari. Bila je vesela, draga i nasmejana devojčica, a sada smo se okupili da je ispratimo kod njenih imenjaka, kod anđela!Ovim rečima se juče od Anđele Veličković (12), koja je u petak poginula kad je na nju na pešačkom prelazu na Pančevačkom putu kolima naleteo Marko Đ. (25), oprostio sveštenik koji je držao opelo za njen pokoj duše.

Neutešna... Anđelina majka Olivera jedva je hodala
Neutešna... Anđelina majka Olivera jedva je hodala

Ništa neće biti istoNekoliko stotina rođaka, prijatelja i drugara iz OŠ „Oslobodioci Beograda“ okupilo se juče na groblju Zbeg u Borči kako bi se poslednji put oprostili od njihove Anđele i kako bi njenim roditeljima Oliveri i Đorđu i bratu Savi pružili utehu. Anđelini drugari iz razreda napisali su potresni oproštajni govor, u kome su opisali kakva je bila Belka, kako su od milošte zvali Anđelu.

Sveće za drugaricu... Drugari nastradale devojčice ispred crkve
Sveće za drugaricu... Drugari nastradale devojčice ispred crkve

- Povratak iz škole nikada više neće biti isti bez naše Anđele. Ona nas je uvek zasmejavala u autobusu, ličila je na slatkog malog medu kad se nasmeje. Bila je povučena, nenametljiva devojčica, ali uvek spremna da pomogne svima. Mnogo smo je voleli - pročitala je jedna od Anđelinih nastavnica poruke koje su joj drugari posvetili.

Spremala se za maraton

Drhtavim glasom i očiju punih suza nastavnica je dodala da je Anđela bila kreativno i vredno dete i da je sa zadovoljstvom dolazila u školu.- Spremali smo se da u nedelju zajedno trčimo njen prvi maraton. Anđela je smislila taktiku kako da trčimo, a da se ne umorimo. Savetovala nas je da usporimo, da se ne bismo brzo umorili i kako bismo izdržali trku do kraja. Morali smo da trčimo bez nje, ali smo trčali za nju. I poslušali smo njen savet, usporili smo. Eh, da je bar i taj vozač usporio... - poručili su Anđelini prijatelji dok su grobljem odjekivali jecaji.Majka Olivera i otac Đorđe stajali su pored rake i nemo gledali u beli sanduk. Suze i bol na licu nisu mogli da sakriju.- Najgore je to što će oni svakog dana morati da prolaze pored mesta na kom im je poginula ćerka. Prelaziće preko istog tog pešačkog prelaza... Srce će im prepući od tuge - pričali su Anđelini rođaci.

Zapalili svećeUČENICI SE OPROSTILI OD ANĐELEAnđelini drugari su juče zapalili i sveće u Crkvi Svetog Nikole u blizini OŠ „Oslobodioci Beograda“.- Tog dana kad je poginula, pričala nam je o svom rođendanu... Trebalo je da ga zajedno proslavimo 10. maja. Bila je presrećna, planirala je žurku i opisivala tortu koju će joj mama napraviti. Smislila je i šta će da obuče - uplakane su pričale Anđeline drugarice okupljene ispred crkve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track