UŽAS U NIŠU: Iskasapio bivšeg druga zbog devojke!
Foto: Kurir Štampano

Nišlija I. S. (16) uhapšen zbog ubistva

UŽAS U NIŠU: Iskasapio bivšeg druga zbog devojke!

Crna Hronika -
Osumnjičeni I. S. (16) sa trojicom prijatelja napao Nenada Jovanovića (19), a zatim ga nožem ubo dvaput u leđa i dvaput u grudi

NIŠ - Bez milosti!Maloletni Nišlija I. S. (16) uhapšen je jer je u Ulici Nade Dimić u naselju Ledena stena nasmrt izbo Nenada Jovanovića (19). Osumnjičeni maloletnik je s trojicom prijatelja Nenadu postavio sačekušu u blizini njegove kuće, pretukao ga, a kad je pokušao da pobegne, zadao mu četiri uboda nožem! Motiv brutalnog zločina je, kako saznajemo, svađa zbog devojke koja je najpre bila s ubicom, a zatim počela da se zabavlja s Nenadom. Niška policija ubrzo je nakon zločina uhapsila i ubicu i njegove saučesnike M. C. (21), M. S. (17) i A. J. (15).Pretnje na FejsbukuKako saznajemo u istrazi, I. S. je dugo pratio Nenada nameravajući da se s njim obračuna.- Oni su se doskora družili, ali posvađali su se zbog devojke koja je napustila I. S. i počela da izlazi s Nenadom. Nedavno su se zbog toga posvađali ispred diskoteke „Studio“, ali na tome se završilo. Nakon toga su jedan drugome upućivali pretnje preko Fejsbuka.

Otac žrtve: Šteta što su uhapsili ubice, hteo sam da im lično presudim
Otac žrtve: Šteta što su uhapsili ubice, hteo sam da im lično presudim

U ponedeljak je M. C. dovezao I. S., M. S. i A. J. do zgrade u kojoj je Nenad živeo. Oko 22.15 sati napadači su videli Nenada kako ide ka obližnjoj trafici. Istrčali su iz kola i počeli da ga tuku. Nenad je pokušao da pobegne, ali ubica ga je sustigao i dvaput ubo nožem u stomak, a dvaput u leđa. Od zadobijenih povreda Nenad je umro na putu do bolnice - kaže sagovornik Kurira.Ubistvo se dogodilo ispred kuće Božidara Đorđevića.- Bio sam u kući kada sam čuo krike: „Upomoć, pomozite mi, odbranite me“. Kad sam istrčao na ulicu, video sam komšiju lekara kako pruža pomoć mladiću. Dečak je još bio svestan i pokušavao je da se pridigne. Lekar mu je govorio da to ne čini, a on je vikao: „Jao, pusti me!“ Za to vreme doktorova supruga je s terase pozvala Hitnu pomoć, a kasnije sam čuo da je mladić umro - priča Đorđević.Novica Jovanović, otac ubijenog Nenada, očajno je tumarao ulicom u kojoj mu je ubijen sin.- Čuo sam da su ubice uhapšene. To nije dobro, nameravao sam da im lično presudim - kratko je kazao Nenadov otac.Nenadov deda Radomir kroz suze je rekao da je on podizao unuka.Šta će mi život- Bio je u mojoj kući 17 godina, ja sam brinuo o njemu jer mu je otac bio na izdržavanju zatvorske kazne. Šta će mi sad život kad njega nema. Ovo ne može da zaraste... Umesto da mu pripremamo veselje, svadbu, mi organizujemo sahranu. Nema zakona dok ne bude glava za glavu - lelekao je Radomir, bivši muzičar i ugostitelj.

Mesto zločina... Komšija pokazuje gde je Nenad ubijen
Mesto zločina... Komšija pokazuje gde je Nenad ubijen

Planirao napad TRAŽIO DA GA DRUGARICA NAMAMI U KLOPKUZajednička drugarica ubice i žrtve kaže da je I. S. pokušavao da je ubedi da mu pomogne da postavi klopku Nenadu.- Terao me je da pozovem Nenada i tražim da se nađemo, a da se on tamo pojavi. Tada nije govorio da ima nameru da ga ubije, već samo da ga pretuče. Naravno, odbila sam to da uradim - kaže devojka.

Slutio zloTETKA: NENAD GA SE PLAŠIONenadova tetka Anka Jovanović rekla je da se Nenad plašio I. S.- Rekao mi je da su ga pre dva meseca napali u diskoteci „Spark“, ali tada je uspeo da pobegne. Taj mladić ga je duže vreme pratio. Nenad ga se plašio i retko je izlazio iz kuće, a u ponedeljak je pošao do obližnje trafike. Koja je to surovost da ga jure, sustignu i krvnički izbodu - kaže Anka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track