KOSOVSKA MITROVICA: Žarko Veselinović osuđen na 12 meseci zatvora
Foto: Reuters

Izrečena presuda

KOSOVSKA MITROVICA: Žarko Veselinović osuđen na 12 meseci zatvora

Crna Hronika -
Izrečena mu je i novčana kazna od 300 evra zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti. U kaznu mu je uračunato vreme koje je proveo u zatvoru i u kućnom pritvoru koje je isto kao i izrečena zatvorska kazna

KOSOVSKA MITROVICA - Osnovni sud u Mitrovici osudio je Žarka Veselinovića na 12 meseci zatvora i novčanu kaznu od 300 evra zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti, saopštio je danas Euleks.

Žarko Veselinović je rođeni brat Zvonka Veselinovića koga su mediji označavali kao značajnu figuru organizovanog kriminala na severu Kosova. U saopštenju Euleksa, gde se osuđeni navodi samo inicijalima, navodi se da je Žarko Veselinović osuđen juče, a da mu je kazna izrečena zbog dela učinjenog 14. avgusta 2010. u selu Rudare. "Ž.V. je sprečio kosovsku policiju da kamion sa cisternom, namenjen benzinskoj stanici Tim (Team) Petrol u selu Rudare, pošalje na carinski terminal u Mitrovici radi carinske provere u vezi sa mogućim krijumčarenjem robe", navodi se u saopštenju.

Veselinovića je tužilac najpre optužio za pokušaj ubistva pripadnika specijalne jedinice Policije Kosova. Sud je pokušaj ubistva preinačio u krivično delo ometanja službenog lica u vršenju službenih dužnosti. U kaznu mu je uračunato vreme koje je proveo u zatvoru i u kućnom pritvoru koje je isto kao i izrečena zatvorska kazna. Sve strane imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od dana prijema presude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track