Stefanović: Steže se obruč u istrazi, Lukinog ubicu ćemo naći
Foto: Marina Lopičić

Traga se za mini morisom koji je usmrtio Luku Jovanovića

Stefanović: Steže se obruč u istrazi, Lukinog ubicu ćemo naći

Crna Hronika -
Ministar je precizirao i da policija ima branik, deo branika, blatobrana i retrovizor sa tog vozila po čijim je brojevima uspela da identifikuje da je vozilo proizvedeno u novembru, decembru 2012. ili najkasnije u januaru 2013. godine

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u sredu veče da se steže obruč istrage oko ubice Luke Jovanovića i izrazio uverenje da će ubica uskoro biti uhvaćen.

"Kao što je pronađen ubica Tijane Jurić, biće pronađen i ubica Jovanovića", rekao je Stefanović.

On je istakao da taj slučaj ima prioritet za policiju i da se na rešavanju tog slučaja radi intenzivno 24 časa.

"Oni koji tvrde da nekoga prikrivamo neka kažu koga, neka nam daju informacije ili neka prestanu da smetaju policiji da radi svoj posao", izjavio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, urađena je puna rekonstrukcija kretanja vozila i pre i posle tog događaja.

"Vozilo je uhvaćeno na raznim lokacijama, možemo da ga identifikujemo pre nesreće i u toku izvršenja nesreće. Te kamere su loše i na Brankovom mostu nemamo mogućnost da identifikujemo tablicu. Ali imamo lokaciju gde se to lice nalazilo pre nesreće i zajedno sa svim timovima policije stežemo obruč i uveren sam da ćemo uskoro imati ubicu", izjavio je Stefanović.

"Razumem bol roditelja, to su ljudi koji su pogođeni ogromnom nesrećom, potpuno razumni, pristojni ljudi, ali ne razumem ljude koji pokušavaju da zloupotrebljavaju situaciju. To su isti oni koji su rekli da imamo 3.000 žrtava u Obrenovcu", rekao je Stefanović.

On je precizirao i da policija ima branik, deo branika, blatobrana i retrovizor sa tog vozila po čijim je brojevima uspela da identifikuje da je vozilo proizvedeno u novembru, decembru 2012. ili najkasnije u januaru 2013.

"Tražićemo sva vozila koja su proizvedena u tom periodu da preko dilera automobila dođemo do toga kojim licima su vozila isporučena. Uspeli smo američkom FBI da pošaljemo naš snimak koji će oni pokušati da što bolje prečiste. Bez obzira na zaostalost naše kamere, ako nesto bude moglo da se isčupa iz toga, oni ce to moći da urade", izjavio je Stefanović i zahvalio američkom ambasadoru u Srbiji Majklu Kirbiju.

On je rekao i da policija pregleda sve snimke graničnih prelaza i nema informaciju da je takvo vozilo napustilo Srbiju.

Upitan zašto niko do sada nije iskoristio osam miliona evra sakupljenih u Fondu za video nadzor za postavljanje novih kamera, ministar je odgovorio da će to biti svih ministarstava u narednom periodu jer postojeće kamere ne završavaju dovoljno posla.

"Nedovoljno su pokrivene ulice kamerama", izjavio je Stefanović i dodao da o tome treba razgovarati i sa poverenikom za zaštitu građana, jer ustav štiti ljude od snimanja svake vrste.

Luka Jovanović poginuo je 25. jula kad ga je na silasku s Brankovog mosta, dok je sa nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak, udario automobil koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Vozač mini morisa (tip "kantrimen"), se nije zaustavio, a Lukini roditelji i drugovi već četvrti dan dolaze na Brankov most da protestuju zbog toga što vozač, odnosno počinilac još nije otkriven i smatrajući da neko štiti Lukinog ubicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track