OSTAJE U PRITVORU: Ajković saslušan pred sudijom za prethodni postupak
Foto: Dragana Kocić

Viši sud u Nišu

OSTAJE U PRITVORU: Ajković saslušan pred sudijom za prethodni postupak

Crna Hronika -
Ovo je velika neistina i nepravda prema mojoj familiji. Ja sam vaspitavao mog sina da bude dobar đak, bio je „vukovac“ i nikakvih problema sa njim nema za poslednjih dvadeset godina otkako je došao iz Švajcarske, naveo je Ajkovićev otac Veselin

NIŠ - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, nakon saslušanja, odredio je pritvor Zoranu Ajkoviću zvanom „Ajkula“ (43), koji je u petak iz Crne Gore izručen srpskim organima gonjenja po međunarodnoj poternici za saučesništvo u iznudi. On je vraćen u pritvorsku jedinicu niškog Kazneno popravnog zavoda, a sledeće nedelje biće saslušan pred Višim tužilaštvom.

Ajković je na saslušanje doveden „maricom“ koju su pratila još tri policijska vozila. Pred ulazom u niški sud, osim njegovog branioca advokata Milana Petrovića, koji je javnosti poznat kao pravni zastupnik generala Vladimira Lazarevića, sačekali su ga i otac Veselin i majka Jasmina. Oni su zatražili od novinara da objektivno izveštavaju o ovom slučaju i ponovili da njihov sin nije kriminalac.

-Ovo je velika neistina i nepravda prema mojoj familiji. Ja sam vaspitavao mog sina da bude dobar đak, bio je „vukovac“ i nikakvih problema sa njim nema za poslednjih dvadeset godina otkako je došao iz Švajcarske – kazao je Zoranov otac. Komentarišući krivičnu prijavu za iznudu, zbog koje je mladji Ajković uhapšen, Veselin je naglasio da je ona neosnovano.

- Nikakvog uterivanje dugova tu nije bilo, to ne bih dozvolio a ni on nije takav čovek. Pa svi znaju da on nikoga nije u životu ošamario, a kamoli nešto više. Samo tražim da sudstvo bude realno kada bude odlučivalo i ništa više od toga. Moj sin je čist kao suza. Ako budu utvrdili da je kriv, neka ga osude, ali ako nije, neka nas već jednom ostave na miru – rekao je Zoranov otac.

Očekivanja Ajkovićeve porodice da će ga videti prilikom ulaska u sudsku zgradu su se izjalovila, jer su ga zatvorski stražari sproveli do sporednog ulaza.

-Eto, ne dadoše nam ni da ga vidimo. Zadnji put sam ga video u pritvoru u Crnoj Gori. Dobro se držao, on je laf, nije hteo da nas sekira, a znam ja dobro kako mu je – rekao je Veselin Ajković.

Advokat Petrović je kazao da će izjaviti žalbu jer smatra da nema osnova da njegov klijent i dalje bude u pritvoru.

- Njemu je pritvor određen zbog neodazivanja pozivu za saslušanje za iznudu. Sudija za prethodni postupak ga je pitao da li se krio, i da li ima nameru da se ubuduće odaziva na pozive suda. Zoran je kazao da se nije krio i da je uredno dostavljao lekarske nalaze kojima je opravdavao svoj nedolazak na sud. Iz tog razloga smatramo da je rešenje o pritvoru neosnovano pa ćemo se žaliti – saopštio je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track