Šibenski novinar prijavio igumana manastira Krka

Šibenski novinar prijavio igumana manastira Krka

Crna Hronika -
Željko Huljev tvrdi mu je Aleksandar Bogojević pretio smrću
ZAGREB - Šibenski novinar Željko Huljev prijavio je pravoslavnog sveštenika, igumana manastira Krka Aleksandra Bogojevića, zbog pretnji smrću, a u toku je policijska istraga o tom slučaju.
Prema pisanju hrvatskih medija, novinar se s igumanom verbalno sukobio 13. marta kada je pokušao da dobije komentar o fotografiji koju je primio poštom, a na kojoj taj pravoslavni svestenik nosi šajkaču s kokardom Dinarske četničke divizije na čijem je čelu u Drugom svetskom ratu bio Momčilo Đujić.
Slobodna Dalmacija objavila je na svom portalu da je novinar pokušao telefonom da dobije igumana i proveri verodostojnost informacije, a pošto nije uspeo, uputio se u manastir Krka.
Tamo nije našao sveštenika, a na povratku iz manastira na strmim okukama presreo ga je automobil s kojim se umalo sudario. U njemu je, kako je pojedinim medijima ispričao Huljev, bio iguman Bogojević koji ga je vređeo, a zatim i pretio smrću pozvavši telefonom druge bogoslove da dođu kako bi novinara i automobil gurnuli u provaliju.
Ipak, novinar je uspeo automobilom da napusti mesto incidenta, a događaj je posle nekoliko dana prijavio policiji. Mediji pišu da šibenski novinar ima problema s igumanom Bogojevićem od kada je objavio vest da je iguman zajedno s još desetak osoba u jednom ugostiteljskom objektu skinuo hrvatski grb.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track