Marić: Dojava o požaru kasnila najmanje 15 minuta

Marić: Dojava o požaru kasnila najmanje 15 minuta

Crna Hronika -
Dojava o požaru kasnila je najmanje 15 minuta a vatrogasci su stigli za četiri minuta, ali je šestoro mladih tada već bilo mrtvo, rekao je Marić
BEOGRAD - Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je dojava o požaru u novosadskoj diskoteci "Kontrast", u kojoj je sinoć nastradalo šest mladih ljudi, kasnila najmanje 15 minuta.
Dojava o požaru kasnila je najmanje 15 minuta a vatrogasci su stigli za četiri minuta, ali je šestoro mladih tada već bilo mrtvo, rekao je Marić.
Marić je rekao i da je već u ovom momentu jasno da postoji odgovornost vlasnika diskoteke.
Upitan da li je taj lokal ispunjavao standarde protivpožarne zaštite i imao odgovarajuću ventilaciju, on je odgovorio - "očigledno da nije".
"Čak i ako je papirološki sve u redu, ako primite 350 dece u objekat koji, najverovatnije, ne ispunjava uslove za taj broj ljudi - dovodite ih u opasnost", naveo je Marić.
Prema njegovim rečima, što se tiče nadzora nad tim lokalom, ranije je izdata i prekršajna kazna zbog neispunjenja zaštite od požara.
Marić je dodao da je za kontrolu bilo zaduženo Odeljenje za preventivnu zaštitu Uprave za vanrede situacije u Novom Sadu, napomenuvši da će predmet daljeg rada biti i i utvrđivanje da li su i koje mere nalagane diskoteci "Kontrast".
Načelnik Sektora za vanredne situacija je naveo i da je sreća što, s obzirom na stampedo po izbijanju požara, nije bilo više nastradalih.
Policija je zbog tragedije u diskoteci "Kontrast" odredila mere zadržavanja za vlasnika tog objekta i dvojicu zakupaca, a uzrok požara je, kažu nadležni, najverovatnije neispravne instalacije.
Trojica vlasnika diskoteke Kontrast zadržana u pritovoru
Pogledajte svedočenje očevidca požara u Kontrastu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track