RODITELJI STUDENTA KOJI JE POGINUO U SAD: Ne krivimo devojku koja je vozila, već loš zakon!

Sahrana u subotu

RODITELJI STUDENTA KOJI JE POGINUO U SAD: Ne krivimo devojku koja je vozila, već loš zakon!

Crna Hronika -
Kako kažu roditelji, devojka koja je vozila automobil neće biti okrivljena za nesreću, pošto nije imala alkohola u krvi, niti je bila pod dejstvom narkotika

ČAČAK - Neutešni roditelji nastradalog Srđana Ćirovića (24) majka Branka i otac Vladan još u neverici i očaju čekaju posmrtne ostatke svog sina iz Amerike. Iako u teškom bolu, oni, kako kažu, za ovu tešku tragediju ne krive pojedince, već su ljuti na loš i površan zakon o saobraćaju, koji u Americi omogućava da neko posle pola sata obuke dobije vozačku dozvolu i sedne za volan.

- Brazilka (26) koja je bila za volanom nedavno je dobila dozvolu i bila je neiskusan vozač. Naš sin sedeo je pozadi, vezan pojasom. U jednom trenutku, dok su se vozili auto-putem, devojka je se sagnula da aktivira tempomat, i tada je izgubila kontrolu nad vozilom, koji je skrenuo ulevo. Srđan je odvezao pojas i pokušao da vrati auto, ali se onda ona uplašila i naglo skrenula u desno. Srđan je udario glavom u stub vozila i na mestu ostao mrtav - rekao je otac Vladan.

Porodici je za nesreću javila doktorka srpskog porekla, koja radi u bolnici, gde je Srđan dovezen. To se dogodilo 7. novembra oko ponoći. Kako kažu roditelji, devojka koja je vozila automobil neće biti okrivljena za nesreću, pošto nije imala alkohola u krvi, niti je bila pod dejstvom narkotika.

Telo mladića trebalo bi da bude dopremljeno u Čačak u sredu uveče. Srđan Ćirović biće sahranjen u subotu u 13 sati na čačanskom groblju.

(D. Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja