POMRAČENJE UMA: Novosađanin kablom zadavio bivšu ženu, pa javio njenoj sestri!

Još jedna porodična tragedija

POMRAČENJE UMA: Novosađanin kablom zadavio bivšu ženu, pa javio njenoj sestri!

Crna Hronika -
Velimir Vukić (46) usmrtio Zdenku Sljuka (40), od koje se razveo pre tri meseca, pa nazvao svastiku i rekao joj: „Ubio sam ti sestru, nema je“

NOVI SAD - Zdenku Sljuka (40) sinoć je nešto posle 20 časova u njihovom iznajmljenom stanu na četvrtom spratu u Ulici Kornelija Stankovića 39 u Novom Sadu kablom zadavio bivši muž Velimir Vukić (46) iz Novog Sada.Njih dvoje su se pre tri meseca zvanično razveli. Imaju dva sina, od sedam i deset godina. Supružnici su u braku bili desetak godina, ali su se zbog trzavica rastavili, a deca su ostala kod majke.- Kada se razvela od njega, vratila se kod majke, gde je živela sa sinovima. Non-stop joj je dosađivao, tako da je ona pre nedelju dana odlučila da mu zbog dece da još jednu priliku. S obzirom na to da nisu imali svoj dom, odlučili su da iznajme stan - saznajemo na licu mesta.

Zgrožen... Zet pokojne Zdenke
Zgrožen... Zet pokojne Zdenke

Hladnokrvni ubicaNakon što je zadavio bivšu ženu, hladnokrvni ubica je telefonom nazvao njenu rođenu sestru.- Bio sam na plivanju sa njihovom decom. Taman smo se vraćali kada me žena nazvala i vrišteći mi rekla da ju je zvao Velimir i rekao joj: „Svastika, ubio sam ti sestru, nemaš je više“! Odmah sam nazvao policiju, ostavio decu kod nje, došao ovde i uverio se da je budala stvarno to uradila - kaže Zdenkin zet, dodajući da mu ona nije pravila nikakve probleme da redovno viđa decu.Pukao mu filmVukić je pronađen u stanu pored mrtve žene.- Svađali smo se kada su deca otišla zato što ja ponovo pijem. Pukao mi je film i ubio sam je - rekao je kratko policiji ubica.Uviđaj je trajao do kasno sinoć, a telo nesrećne žene je preneto u Institut za sudsku medicinu.

Psihički nestabilanRANIJE POKUŠAVAO DA SA UBIJESinoć se moglo čuti na licu mesta da je Velimir Vukić poznat kao psihički bolesnik.Nekoliko puta je pokušavao sebi da oduzme život. Jednom je čak pokušao da se ubije i skokom sa novosadskog mosta. Ali uvek je preživljavao. Bolje da je on umro, nego ona. Šta će sada deca. Ostadoše siročići - kaže jedan od prijatelja Vukićeve porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja