Nepokretnoj starici zarili dva noža u vrat: Da ga nije poznavala ne bi mu otvorila vrata stana

Ubistvo kod Kragujevca

Nepokretnoj starici zarili dva noža u vrat: Da ga nije poznavala ne bi mu otvorila vrata stana

Crna Hronika -
Leš Ljubinke Popadić (65) pronašao poštar koji joj je doneo penziju. Nesrećna žena bila je gotovo nepokretna, zbog čega nije mogla da se odbrani

RAČA - Invalidska penzionerka Ljubinka Popadić (65) brutalno je ubijena u svojoj garsonjeri u kragujevačkoj Rači. Nepoznati ubica za kojim policija traga zario je starici u vrat čak dva noža, a zatim joj je platnenom prostirkom prekrio lice i grudi.Nesrećna žena je živela sama, a pošto je bila gotovo nepokretna, nije mogla da se odbrani.Ljubinkin leš, u stanu na prvom spratu zgrade u Karađorđevoj ulici, pronašao je u sredu poštar Dragan Mitrović.

Potresena... Snaja Dragica
Potresena... Snaja Dragica

Nema tragova obijanja- Kod nje sam najpre bio u ponedeljak, kad sam joj doneo 26.000 dinara, koliko je primala za tuđu negu, a prekjuče sam oko 13 sati došao da joj donesem penziju. Pozvonio sam i pokucao. Niti je otvarala niti je pitala „ko je“, što je obično radila pre nego što otvori. Bilo mi je sumnjivo. Uhvatio sam kvaku i otvorio otključana vrata. Ključ je bio u bravi s unutrašnje strane. Ušao sam u sobu i video da Ljubinka leži na leđima prekrivena nekom plahtom. Nisam smeo da priđem, otrčao sam do njenih komšija i pozvali smo policiju - svedoči vidno uzrujani poštar Dragan Mitrović.Kad je policija stigla, zatekla je stravičan prizor.- Nije bilo tragova obijanja, što navodi na zaključak da je otvorila vrata nekome ko joj je bio poznat. U vrat su joj bila zabodena dva noža, a izgleda i da je mučena pre smrti, što će utvrditi obdukcija. Pretpostavljamo da je motiv zločina koristoljublje - otkriva Kurirov izvor iz policije.

Zapečaćeno... Stan u kojem se dogodio zločin
Zapečaćeno... Stan u kojem se dogodio zločin

Nije se udavalaLjubinka se nikad nije udavala. Bila je nastavnik biologije. Bavila se i karateom sve dok joj početkom osamdesetih nije otkrivena cista na malom mozgu. Operisana je, ali su ostale velike posledice - otežano je govorila i nije mogla na noge.Bila je hrabra, uporna, nesalomive volje. Negovala sam je pet godina, a onda je rekla: „Nemoj više da mi pomažeš, hoću ja sama, mogu!“ Bukvalno je puzila po podu. Nekako bi se uspinjala do šporeta da skuva ručak, sama se kupala. Neverovatno, čelična žena, a vidite šta joj se desilo - suznih očiju rekla nam je Dragica Popadić, supruga Ljubinkinog pokojnog brata.

Pokojna Ljubinka imala novcaŠTEDELA ZA SAHRANUMogući motiv ubistva je koristoljublje.Primala je solidnu penziju, kao i pomoć za tuđu negu. Pošto nikome nije htela da bude na grbači, uštedela je svojevremeno 1.200 evra, kako je kazala, da joj platimo sahranu. Letos je otkrila da joj je neko ukrao 1.100 evra, a samo 100 ostavio u koverti. Ponovo je štedela i skoro mi je rekla da je skupila 800 evra za pogreb - kaže Ljubinkina snaja Dragica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track