UBISTVO U RAČI: Ljubinka žrtva ritualnog ubistva?

Detalji istrage monstruoznog zločina u Rači

UBISTVO U RAČI: Ljubinka žrtva ritualnog ubistva?

Crna Hronika -
Dva noža u vratu Ljubinke Popadić (65) policiji bude sumnju u obredno prinošenje žrtve, ali ni koristoljublje se ne odbacuje kao motiv

RAČA - Policija i dalje traga za ubicom invalidske penzionerke Ljubinke Popadić (65), čiji je leš u sredu po podne pronađen u njenom stanu, u Karađorđevoj ulici, u Rači.Kako saznajemo, inspektori istragu vode u dva pravca. Kao primarni motiv ubistva razmatra se koristoljublje jer je nesrećna, gotovo nepokretna žena, živela sama, a primala je penziju i naknadu za tuđu negu, od čega je uspela da stekne ušteđevinu za troškove sahrane. Međutim, monstruozan način na koji je ubica počinio zločin naveo je policajce da istražuju i druge opcije.

Komšije u šoku... Zgrada u kojoj se dogodio zločin
Komšije u šoku... Zgrada u kojoj se dogodio zločin

Mučena, pa ubijena- Ljubinka je pre ubistva mučena, a život joj je oduzet tako što joj je probodeno grlo sa dva noža. Ubica nije ni pokušao da sakrije oružje kojim je počinio zločin, već je noževe ostavio u vratu iskasapljene žene i potom joj lice i grudi prekrio prostirkom. Nije isključeno da je reč o ritualnom ubistvu, načinu na koji neka sekta prinosi žrtvu - kaže Kurirov izvor iz istrage.

Istraga... Stan ubijene žene
Istraga... Stan ubijene žene

Iz ovih razloga, kako saznajemo, u Raču je tokom jučerašnjeg dana stigao specijalan forenzički tim, koji čine stručnjaci za proučavanje rada sekti. Sektolog Dimitrije Pastuović navodi da zločin u Rači može da bude povezan s nekom satanističkom ili hinduističkom sektom.- Rituali se u sektama menjaju i vrlo je moguće da je ovo delo sekte. Ukoliko jeste, reč je verovatno o nekoj satanističkoj ili hinduističkoj sekti. Dva noža u vratu nesrećne žene predstavljaju njega i žrtvu, a prekrivanje je klasično obezvređivanje žrtve. S druge strane, moguće je da je ovo delo nekog psihopate, s poremećenim umom, koji želi da se dokaže u tom kvazibožanstvu. Tako izmišlja na licu mesta ritual - objašnjava Pastuović.On navodi da će, ukoliko je reč o nekoj sekti, počinilac brzo biti otkriven jer sektaši podsvesno žele da budu uhvaćeni kako bi se znalo za njih.

Sektolog Pastuović: Dva noža predstavljaju njega i Žrtvu
Sektolog Pastuović: Dva noža predstavljaju njega i Žrtvu

Želi da bude uhvaćen- To je verovatno i jedan od razloga što noževe nije sakrio, već ih je ostavio da budu pronađeni u telu žrtve. Nesrećna žena, nažalost, bila je pogodna za njegov maloumni čin jer je bila nepokretna - ističe Pastuović i dodaje da će ovakvih zločina biti sve više ukoliko ne počnemo da funkcionišemo kao narod, a ne kao pojedinci.Podsetimo, telo Ljubinke Popadić u sredu oko 13 časova otkrio je poštar Dragan Mitrović, koji joj je doneo penziju. Zvonio je, kucao na vrata njenog stana, ali se ona nije oglašavala. Znajući da Ljubinka zbog bolesti ne može na noge i da se po kući pomera praktično puzeći pomoću ruku, poštar je ušao u stan jer su vrata bila otključana. Staričin leš pronašao je u sobi i pozvao policiju.

Ne izlaze iz kućeRAČANI U STRAHUMeštani Rače su u strahu.Svašta se priča po varoši - da su Ljubinku ubili pljačkaši, pa neki sektaši, bolesnici... Ma, znate kakav je narod. Svi su nešto videli, ovaj je čuo od ovoga, pa preneo dalje, i tako ukrug. Ja sam se zaključala, ne izlazim i molim boga da policija nađe ubicu što pre. Ovako, ne znam od koga da se čuvam, a nezgodno je. U našoj zgradi ima nas pet udovica koje živimo same - u strahu kaže Dušica O., komšinica pokojne Ljubinke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track