POSLE SEDAM GODINA: Rasvetljeno ubistvo sudije iz Knjaževca

Postavio ručnu bombu

POSLE SEDAM GODINA: Rasvetljeno ubistvo sudije iz Knjaževca

Crna Hronika -
Ljubiša Tošić osumnjičen da je 2008. bombom usmrtio Dragišu Cvejića

ZAJEČAR - Zaječarska policija uspela je posle sedam godina da rasvetli ubistvo predsednika Opštinskog suda Dragiše Cvejića u Knjaževcu.

Posle godinu i po dana operativnog rada zaječarska policija uspela je da prikupi dokaze da je Ljubiša Tošić (74) iz Knjaževca dvostruki ubica!- Tošić se trenutno nalazi u zatvorskoj bolnici u Beogradu pošto je u međuvremenu izvršio još jedan zločin - izjavio je za Kurir viši javni tužilac u Zaječaru Ivan Marković.Prvi zločin se dogodio 21. marta 2008. godine, kada je ubijen predsednik Opštinskog suda u Knjaževcu Dragiša Cvejić. Ubica je podmetnuo ručnu bombu na kapiji ograde porodične kuće Cvejića, koja je aktivirana dok je Dragiša izlazio i usmrtila ga. Za ovaj zločin osumnjičen je i uhapšen Ivan Stojadinović iz Knjaževca, koji je proveo pet godina u zatvoru.Napadao kašikaramaGodinu dana kasnije na vratima Velimira Lukića, starešine Suda za prekršaje u Knjaževcu, takođe je postavljena bomba. Na nesreću, vrata je otvorila sudijina supruga Radica. Od eksplozije bombe Lukićeva je zadobila smrtonosne povrede, kojima je podlegla. Policija je ubrzo za ovo ubistvo uhapsila Ljubišu Tošića iz Knjaževca.Osumnjičeni je podvrgnut poligrafu, čime je potvrđeno da je izvršilac zločina, ali je proglašen neuračunljivim i smešten u psihijatrijsku bolnicu, gde se i sada nalazi. Prethodno uhapšeni Ivan Stojadinović za ubistvo sudije Cvejića sve vreme je uporno poricao da nije izvršilac i posle pet godina u zatvoru pušten je na slobodu.Policija je tada dobila novi zadatak - da rasvetli ubistvo sudije Cvejića.Pravda je dostižna- Moram da istaknem podršku i saradnju Višeg tužilaštva i policije u prethodnih godinu i po dana. Neverovatno je da je Tošić ispitivan prilikom hapšenja zbog ubistva sudijine supruge Radice Lukić i za slučaj „Cvejić“, da ga je poligraf prepoznao kao ubicu, a da neko nije uspeo da pribavi dokaze - kaže naš izvor iz istrage.D. Ilić

Ratovao sa sudijama

BOMBAMA NA PRAVOSUĐETošićev slučaj počeo je komšijskom svađom, zbog koje je kod sudije za prekršaje kažnjen prekršajno, ali istovremeno je dobio i krivičnu prijavu zbog napada na policajca. Posle toga krenuo je njegov rat s pravosuđem. Najpre je podmetnuo bombu sudiji Cvejiću. Na isti način sledeće godine hteo je da likvidira sudiju Lukića, ali stradala je njegova supruga. Na spisku pomahnitalog ubice bio je i jedan tužilac, ali ga je u tome sprečila policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track