SLUČAJ KANTRIMEN Marko Milićev: Nisam kriv!
Foto: Tanjug I Mup

Počelo suđenje

SLUČAJ KANTRIMEN Marko Milićev: Nisam kriv!

Crna Hronika -
U Palatu pravde su stigli roditelji preminulog Luke Jovanovića, gde se očekuje početak suđenja vozaču kantrimena

BEOGRAD - Sudenje Marku Milićevu (34), vozaču "kantrimena" koji je optužen da je svojim vozilom usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu prošle godine, počelo je danas iz petog pokušaja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.Milićev se kratko izjasnio da nije kriv po navodima optužnice, a isto je učinio i njegov kum Bratislav Vesović i taksista Saša Janković.

Tek u nastavku suđenja će detaljno iznositi svoju odbranu.Sud je najpre na početku suđenja odbio predlog Milićevih branilaca da se isključi javnost sa suđenja zbog, kako su naveli, medijskog linča kojem je njihov klijent izložen jer je praktično osuđen pre suđenja.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Na početku suđenja je pročitana optužnica, nakon čega su se Milićev i druga dvojica optuženih izjasnili da nisu krivi. U uvodnom izlaganju advokati optuženih su tvrdili da ne postoje zakonski osnovi da se sudi, jer je Milićev izručen iz Kine bez postupka ekstradicije (kratko je bio u bekstvu u Kini, odakle je deportovan u rekodrnom roku).

Marko Milićev, foto: MUP
Marko Milićev, foto: MUP

Odrbana je takođe osporavala validnost video snimka nesreće sa sigunosnih kamera, a što je ključni dokaz tužilaštva.Branioci tvrde da video snimak sigurnosnih kamera ne moze da se koristi ni u jednom postupku kao dokaz, pa ni u ovom.U maloj sudnici Palate pravde, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, sve vreme su bil prisutni roditelji i najbliži rođaci Luke Jovanovića, koji su zahtevali naknadu štete, a Milićev je prihvatio da im je nadoknadi.

Optužnim predlogom Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i krivičnog dela "nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći".

Foto: Kurir/Aleksandar Jovanović
Foto: Kurir/Aleksandar Jovanović

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Podsetimo, Luka Jovanović je preminuo nakon što ga je na Brankovom mostu udarilo vozilo dok je s trojicom drugara pokušavao da pomeri automobil kojem je otpao točak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track