PORESKA UTAJA U FK RADNIK: Osumnjičeni da su oštetili budžet za 6 miliona dinara
Foto: Kurir, Ilustracija

Zadržani do 48 sati

PORESKA UTAJA U FK RADNIK: Osumnjičeni da su oštetili budžet za 6 miliona dinara

Crna Hronika -
Sumnja se da su G. S. (48) i D.S. (66) izbegli plaćanje doprinosa za obavezno penzijsko osiguranje i poreza u vezi sa zakupom stambenog prostora za potrebe FK "Radnik"

BEOGRAD - Policija je odredila zadržavanje do 48 sati za dve osobe iz Surdulice zbog sumnje da su kao odgovorna lica FK "Radnik" izvršili krivično delo poreska utaja i oštetili državni budžet za više od 6,3 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Rešenje o zadržavanju, po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu doneto je za G. S. (48) - odgovorno lice u FK "Radnik" u Surdulici i D. S. (66) koji je obavljao istu dužnost u prethodnom periodu, navodi se u saopštenju.Sumnja se da su oni "od 1. januara 2010. do 31. decembra 2014, izbegavanjem plaćanja doprinosa za obavezno penzijsko osiguranje... i poreza u vezi sa zakupom stambenog prostora za potrebe FK "Radnik" oštetili budžet Srbije za oko 6.375.997 dinara, a sebi i drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist".Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni zameniku tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, navodi se u saopštenju i dodaje da je u akciji učestvovala i Poreska uprava u Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track