NAPAD S JUGA: Srbin (17) izboden nožem u Kosovskoj Mitrovici

Terorizam na Kosmetu

NAPAD S JUGA: Srbin (17) izboden nožem u Kosovskoj Mitrovici

Crna Hronika -
Šef operative KPS za sever Kosova Željko Bojić rekao je da je grupa od sedam osam lica sa kapuljačama na glavama prešla most, oštrim predmetom su uboli N.S. u predelu plećke i pobegli sa lica mesta

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Zdravenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović potvrdio je za TV Most da je mladić srpske nacionalnosti N. S .(17), koji je danas oko 18 sati izboden u u blizini mosta, smešten na odeljenju intenzivne nege, da je u toku dijagnostika i da, prema prvim informacijama, nije vitalno ugrožen.

On je uboden nožem u predelu grudnog koša dok je sa drugovima sedeo na klupi u blizini spomenika "Beli anđeo" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Šef operative KPS za sever Kosova Željko Bojić rekao je da je grupa od sedam osam lica sa kapuljačama na glavama prešla most, oštrim predmetom su uboli N.S. u predelu plećke i pobegli sa lica mesta.

Iako su u blizini mosta bili pripadnici KPS niko nije uhapšen jer se sve desilo iznenada i bez povoda, rekao je Bojić.

Napadači su pobegli u južni deo grada.

Prema njegovim rečima, grupa Albanaca prešla je preko glavnog mosta na Ibru u severni deo grada sa izvađenim noževima i sa "očiglednom namerom da povrede ili ubiju nekog od građana u ovom delu grada".

Očigledna je namera da su to uradili na etničkoj osnovi", rekao je direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović i dodao da su dva mladića koja su sedela na klupi, kasno primetila napadače zbog čega nisu uspeli da pobegnu.

Mladić operisan, i dalje životno ugrožen

Mladić koji je oko 18 časova uboden nožem u severnom delu Kosovske Mitrovice, operisan je i nalazi se u stabilnom stanju ali je i dalje životno ugrožen, izjavio je doktor Saša Dimkić.

"Radi se o povredama nanetim oštrim predmetom od pozadi i to su ozbiljne povrede", rekao je Dimkić i dodao da su sedamnaestogodišnjem N.S. povređeni desna strana grudnog koša, desno plućno krilo, dijafragma i jetra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track