CELO SELO JATAK: Teroristi UČK na karaulu krenuli iz Zlokućana!
Foto: Reuters

NOVI DETALJI OPSADE GOŠINCE

CELO SELO JATAK: Teroristi UČK na karaulu krenuli iz Zlokućana!

Crna Hronika -
Makedonska policija došla je podataka da se grupa maskiranih i naoružanih terorista do granice sa makedonijom dovezli u dva vozila, da bi pešice prešli granicu, zauzeli karaulu i zarobili policajce, a zatim se vratili do pograničnog sela gde im je pružena kompletna logistička pomoć

SKOPLJE – Naoružana teroristička grupa obučena u maskirne uniforme i sa oznakama UČK koja je u utorak rano ujutro napala policijsku stanicu na karauli Gošince sa Kosova stigli su u dva vozila, sa kojim su se vratili na Kosmet posle napada na policiju, su prvi preliminarni podaci iz istrage koju vodi makedonska policija.

-Postoji mnogo indicija da su koristili jedno ili dva vozila sa kojima su se vratili na teritoriju Kosova. Teroristi su vozila parkirali nedaleko od same policijske stanice do koje su stigli pešice, a na isti način su napustili mesto napada, rekao je portparol makedonskog MUP Ivo Kotevski i dodao da je glavni razlog upada pešice bio taj jer do makedonske granice sa strane Kosova je nemoguć prilaz vozilima.

Istraga je došla i do podataka da je teroristička grupa dobila su potrebnu pomoć i logistiku u jednom od sela u graničnom pojasu, ali još uvek nije moguće reći u kom selu je dobijena potrebna pomoć.

Makedonski mediji nagađaju da je u pitanju selo Zlokućane sa kosovske strane, jer je ono prvo selo koje je najbliže makedonskoj granici.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Napad na makedonske graničare bio je povod razgovora predstavnika makedonske policije i kosovske policijske službe. Makedonci su KPS predstavili svoje početne informacije o incidentu i zarobljavanju četvorice policajaca ,a zatražili su i pomoć. Kosovska policija odbacila je tvrdnju da su napadači na policajce stigli sa teritorije Kosova.

Portparol kosovske policije Baki Kelani je rekao da je od makedonske strane obavešten o incidentu, ali da KPS nije primetila nikave sumnjive aktivnosti u blizini granice sa Makedonijom.

Makedonska policija je istog dana kada je izvršen upad uspostavila kontrolu nad policijskom stanicom, i još uvek stručne službe sprovode aktivnosti nadzora granice I prikupljaju se dokazi, posle čega sledi detaljna analiza svih informacija.- U ovom trenutku ne možemo da kažemo da su napadači identifikovani. To tek treba da se desi – dodao je Kotevski.

U medijima se pojavila informacija da je karaulu zauzela grupa koju navodno je predvodio Dževair Ademi iz Gnjilana uz pomoć logističke grupe Faruk. S druge strane Kadri Bajrami koga su mediji optužili da je vodio ovu grupu negirao je učešće u napadu i dodao:

- Ja sam čovek seljak i ceo dan radim. Bio sam iznenađen kada sam čuo svoje ime u vestima - rekao je Bajrami.

( Dnevnik.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track