Ukinuta presuda protiv Dragića

Ukinuta presuda protiv Dragića

Crna Hronika -
Dragić je oslobođen optužbi za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i nedozvoljeno držanje oružja, jer nije dokazano da je počinio krivična dela za koja je optužen

NOVI SAD - Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu proizvođaču vojne opreme iz Zrenjanina Miletu Dragiću i predmet vratio prvostepenom sudu.

Kako se navodi, Apelacioni sud je uvažio žalbu tužilaštva i ukinuo presudu Osnovnog suda u Zrenjaninu iz juna 2010. godine, po kojoj je Dragić oslobođen optužbi za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i nedozvoljeno držanje oružja, jer nije dokazano da je počinio krivična dela za koja je optužen.

Apelacioni sud je utvrdio da je žalba osnovana i da je prvostepena presuda doneta na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja kao posledice površne ocene izvedenih dokaza. Postupak protiv Dragića najpre je vođen pred Vojnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu zajedno sa nekadašnjim saveznim ministrom odbrane Prvoslavom Davinićem i još dvojicom oficira, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj sklapanjem ugovara o nabavci pancira i šlemova.

Predmet spora je ugovor između firme "Mile Dragić" i Vojske SCG iz 2005. vredan 176 miliona evra, za koliko je navodno oštećena država. Optužbe u ovom predmetu i kvalifikacija krivičnog dela za koje se dragić tereti menjane su više puta, a nakon što se Okružni sud u Beogradu proglasio nenadležnim za suđenje Dragiću predmet je ustupljen zrenjaninskom Osnovnom sudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track