U protestima u Makedoniji razbijani automobili, autobusi...
Foto: KURIR

U protestima u Makedoniji razbijani automobili, autobusi...

Crna Hronika -
Nakon što su blokirali put prema ovom naselju, žitelji su kamenovali i razbijali automobile, među kojina i vozilo novinarske ekipe Kanala 24 iz Skoplja

SKOPLJE - Tri vozila i jedan gradski autobus oštećeni su danas u protestima u skopskom naselju Radišani, odakle potiče većina juče ubijenih kod mesta Smiljkovci, rekla je makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska.

Nakon što su blokirali put prema ovom naselju, žitelji su kamenovali i razbijali automobile, među kojina i vozilo novinarske ekipe Kanala 24 iz Skoplja. Policija nije potvrdila informacije da je kamenovano i nekoliko kuća Albanaca koji žive u naselju Radišani.

Pet tela je pronađeno sinoć oko 22.30 kod veštačkog jezera u ataru sela Smiljkovci. Četiri žrtve su mladići stari između 18 i 23 godine dok je peti ubijeni imao oko 45. Smatra da se je on likvidiran jer je bio svedok ubistva mladića. Nezvanično, prema policijskim izvorima Bete, radi se o egzekuciji a mladićima je pucano u glave nakon što su poređani pored svog automobila. Njihova tela je pronašao lokalni ribar. Radi smirivanja tenzija, sada su oko Radišana i mesta petostrukog ubistva raspoređene brojne policijske snage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track