Vučković: Pio sam čaj sa Albancima kada je zapucalo
Foto: KURIR

Svedočenje

Vučković: Pio sam čaj sa Albancima kada je zapucalo

Crna Hronika -
Članovi porodice Mehmeti izrazili su žaljenje zbog incidenta koji se desio u njihovom dvorištu, ističući da napadači najverovatnije nisu iz njihovog sela, već iz nekog drugog, kaže Vučković

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policijska služba (KPS) okarakterisala je incident u selu Čabra, u kojem je izrešetano vozilo Slaviše Vučkovića (38) iz sela Zupča, kao "oštećenje pokretne imovine i izazivanje opšte opasnosti".

U čisto albanskom selu Čabra, nadomak Zubinog Potoka, nepoznata lica pucala su u nedelju oko 22.30 na Vučkovićevo vozilo marke "pasat", a u incidentu nije bilo povređenih. Regionalni portparol KPS-a Besim Hoti rekao je da su uviđaj izvršile istražne jedinice i forenzičari iz lokalne KPS stanice, koje su radi istrage konfiskovale vozilo.

Slaviša Vučković je rekao da je u nedelju uveče otišao do svog komšije Beslima Mehmetija iz sela Čabra kako bi se sa njim dogovorio da ujutru idu u šumu i seku drva.

"To su moje komšije sa kojima sam sarađivao i pre rata, jer ja se bavim sečenjem i prodajom drva, a oni rade u šumi za pare i na taj način preživljavaju. Sarađujemo dugo i nikada do sada nismo imali problema", izjavio je Vučković.

"Otišli smo da ih zovemo, ali su oni insistirali da uđemo i popijemo čaj. Posle pola sata začuli su se rafali. Polegali smo po podu i ugasili svetlo, a nakon desetak minuta izašli napolje i videli izrešetana kola. Pozvali smo policiju koja je stigla i sa albanske i sa srpske strane, a nakon uviđaja pripadnici KPS - a iz Zubinog Potoka su nas odvezli do Doma zdravlja gde nam je ukazana lekarska pomoć zbog stresa koji smo doživeli", dodao je Vučković.

On je naglasio da su mu članovi porodice Mehmeti izrazili žaljenje zbog incidenta koji se desio u njihovom dvorištu, ističući da napadači najverovatnije nisu iz njihovog sela, već iz nekog drugog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track