Pronađen "opel" korišćen u ubistvu Makedonaca
Foto: Portal Bez Pardon

Istraga

Pronađen "opel" korišćen u ubistvu Makedonaca

Crna Hronika -
Auto, kako je rekla Jankulovska, imao je lažne registarske tablice koje su bile ukradene sa nekog "mercedesa" koji nije u saobraćaju već duže vreme.

SKOPLJE - Automobil marke "opel", bordo boje, koji je pronađen na desetak kilometara od mesta gde su u četvrtak uveče ubijena petorica ljudi kod veštačkog jezera u selu Smiljkovci kod Skoplja definitivno je na neki način povean za zločinom, saopštila je danas ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska.

Dajući izjavu ispred sedišta Operativnog štaba MUP-a za rešavanje ovog slučaja, Jankulovska je pokazala sliku ovog automobila s ciljem da građani, ukoliko ga prepoznaju, daju više informacija.

Auto, kako je rekla Jankulovska, imao je lažne registarske tablice koje su bile ukradene sa nekog "mercedesa" koji nije u saobraćaju već duže vreme.

Automobil je dovezen iz inostranstva, ali Jankulovska nije iznela detalje preko kog graničnog prelaza je dovezen, niti ko ga je dovezao.

Na pitanje da li su počinioci ubistva profesionalci, Jankulovska nije htela da iznese više detalja, već je samo odgovorila da je veći broj ispaljenih metaka pogodio cilj.

Pre toga je MUP demantovao informaciju da MUP ima svedoka koji je video ubistvo, ali da se u interesu istrage njegovo ime ne spominje.

Navijačka grupa Gemidzije je na glavnog trgu u Velesu održala miran protest i zatražila da institucije hitno pronađu počinioce ubistva i da se ovaj slučaj zatvori i nikad ne ponovi.

Dok je za 17 sati zakazan miran skup u Skoplju, ispred zgrade vlade, političke stranke u zemlji su pozvale na smirenost i zrelost.

"U ovom trenutku država treba da pokaže institucionalni kapacitet i što je brže moguće izvede počinioce pred lice pravde, da ostavimo dovoljno prostora MUP-u i bezbednosnim službama da završe svoj posao.

Brzo i efikasno rasvetljavanje ovog slučaja je jedini način da se rasčiste sve špekulacije u javnosti", navodi se u saopštenje najveće opozicipne stranke Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track