BOGDAN ĆUIĆ KRIO SE 3 GODINE: Bajker ubica iz Australije uhapšen u Beočinu
Foto: Saša Urošev

Raspisana poternica

BOGDAN ĆUIĆ KRIO SE 3 GODINE: Bajker ubica iz Australije uhapšen u Beočinu

Crna Hronika -
B. Ć. uhapšen je efikasnim operativnim radom novosadske kriminalističke policije, u zajedničkoj akciji sa pripadnicima žandarmerije

BEOGRAD - Državljanin Australije Bogdan Ćuić (27), za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, uhapšen je u Beočinu zbog izvršenog teškog ubistva počinjenog u Australiji 2013. godine

Bogdan Ćuić je uhapšen sinoć u okviru akciji ''Čistač'' u zajedničkoj akciji novosadske policije sa pripadnicima Žandarmerije. Osumnjičeni je, posle saslušanja, sproveden u Okružni zatvor u Novom Sadu.

Ćuić je u bekstvu već treću godinu. Policija ga traži kao "osobu od posebnog interesa", da bi ga ispitala u vezi sa ubistvom Džeka Lija (22), iz aprila 2012. godine u brizbejnskom šoping centru "Centro" u Ejt Majl Plejnsu.

Li je ubijen hicem u glavu, nakon što je navodno pošao da se sretne s čovekom iz automobila BMW srebrne boje. Navodno je planirao da kupi kokain u vrednosti od 17.000 dolara.

Auto je kasnije nađen napušten u Riverhilsu, a policija tvrdi da ga je mesecima pre toga vozio Ćuić, inače nezaposleni zidar. Policija je utvrdila da je Ćuić dan posle ubistva pobegao na Tajland.

Proveo je nedelju dana na "odmoru" u tamošnjem sastajalištu bajkera "Bandidosa", a zatim odleteo u Srbiju. Australijski mediji navode da je Ćuić živeo u Forest Lejku, na jugozapadu Brizbejna, sa dedom Milanom, predsednikom lokalnog četničkog udruženja. Pošto je pobegao, deda je prodao kuću i sa ženom se vratio u otadžbinu.

( Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track