ZAPLENA NA PREŠEVU: Sprečen šverc anaboličkih stereoida
Foto: Carina Srbije

Tvrdio da mu spakovala tetka

ZAPLENA NA PREŠEVU: Sprečen šverc anaboličkih stereoida

Crna Hronika -
Makedonski državljanin u svom vozilu švajcarskih tablica pokušao je da sakrije 1.240 tableta "Klembuterola" i 130 tableta "T3 Uni Pharma" anaboličkih sredstava s kojima je planirao da uđe u Srbiju

BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Preševo sa Makedonijom sprečili su pokušaj krijumčarenja veće količine lekova - anaboličkih steroida, koje je u Srbiju pokušao da unese državljanin Makedonije.

Prilikom pregleda njegovog automobila švajcarskih registarskih oznaka, među hranom u prtljažniku, u originalnoj kutiji od krem-bananica je nađeno 1.240 tableta "Klembuterola" i 130 tableta "T3 Uni Pharma".

Kao i većina supstanci koje se koriste u bodibildingu, klenbuterol je napravljen za legitimnu medicinsku upotrebu, za lečenje astme i teškoća pri disanju.

Foto: Carina Srbija
Foto: Carina Srbija

Zbog svojstva ovog leka da topi masti, veoma je popularan kod bodibildera i ostalih sportista. "T3" je tiroidni hormon koji ubrzava metabolizam i takođe povećava sagorevanje masti.

Putnik je rekao da mu je paket sa hranom spakovala tetka, za osobu kojoj je to trebalo predati u Švajcarskoj, ali da on nije proveravao šta je unutra. To ga nije oslobodilo odgovornosti u prekršajnom postupku, koji je pokrenut protiv njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track