Braća ubila staricu, pali posle 14 godina!

Zločin iz 2001: Policija uhapsila ubice Živke Lakić (76)

Braća ubila staricu, pali posle 14 godina!

Crna Hronika -
Marko (34) i Milan Jovanović (41) na prevaru ušli u stan i nožem izmasakrirali staricu koja je jedva imala 40 kilograma. Sumnja se da postoji i treći saučesnik, za kojim policija i dalje traga

BEOGRAD - Policija je uhapsila braću Marka (34) i Milana Jovanovića (41) i rasvetlila zločin od pre 14 godina! Jovanovići se sumnjiče da su 6. maja 2001. na svirep način ubili i opljačkali Živku Lakić (76) u njenom stanu u Bulevaru Crvene armije.Oni su nakon hapšenja privedeni na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu. Prema saznanjima Kurira, sumnja se da postoji i treći saučesnik, za kojim policija traga. Zločin star 14 godina rešen je zahvaljujući primeni novih tehnologija, navodi naš sagovornik.Nije imala dece- Koristeći bazu podataka, DNK tragove i otiske sa mesta zločina došli smo do izvršilaca. Utvrđeno je da su oni 6. maja po podne, najverovatnije sa još jednom osobom, ušli u stan starice i nožem joj naneli više smrtonosnih povreda. Potom su iz stana uzeli neutvrđenu količinu novca i otišli - kaže naš izvor.Stanari zgrade u kojoj se dogodio monstruozni zločin sećaju se da je tog dana bilo strahoviti nevreme.- Živka je bila u godinama, pomalo senilna, imala je jedva 40 kilograma. Nije imala dece i živela je sama. Ubistvo se dogodilo oko 17.30 sati. Oni su ušli u njen stan, verovatno na prevaru, i ubili je. Uzeli su pare koje je jadna žena imala, izašli napolje i zaključali stan za sobom. Niko od stanara ništa nije čuo - priča za Kurir C. J., komšija nesrećne Živke.Prema njegovim rečima, staricu je pronašla rođena sestra, koja je kasnije preminula.- Ona je Živku zvala telefonom, ali pošto joj se nije javljala, došla je u stan. Međutim, kada je nije našla, pozvala je policiju, koja je nesrećnu ženu našla na krevetu. Bila je prekrivena čaršavima i jorganom, zato je sestra i nije videla - navodi komšija.Živeli u strahuC. J. kaže da su živeli u strahu punih 14 godina.- Svima nam je laknulo kada smo čuli da su ubice uhapšene - kaže komšija.

ZaključanoSESTRIĆ NASLEDIO STANU stanu u kome se dogodilo jezivo ubistvo ekipa Kurira nikoga nije pronašla. Prema rečima komšija, stan je nasledio Živkin sestrić.- On je sin Živikine rođene sestre, ne mogu da se setim kako se zvala. Tu je bio jedno vreme, ali sada ne živi više tu. Nisam ga skoro video. Sećam se da je i on bio užasno potresen kad se ovo dogodilo. Majka mu je umrla pre nekoliko godina - kaže komšija C. J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track