Umrla je u hodniku bolnice!

Ispovest majke preminule trudnice

Umrla je u hodniku bolnice!

Crna Hronika -
Niko se nije pitao zašto Natalija ima visok pritisak I zbog čega povraća, a kad su je prevezli u Kragujevac, već je bilo kasno, ogorčena je Valentina Bogdanović

JAGODINA - Bol!- Moja Natalija umrla je u hodniku jagodinske bolnice! Ko zna koliko je tu ležala dok je nisu našli. Jedina uteha mi je to što mi je ćerka otišla na Veliki petak i što mi je ostavila unuku. Doktori sad mogu da se pravdaju koliko hoće, ali sve su to ubice! Boriću se za to da svi završe i zatvoru i da ostanu bez licence za rad!

Ovako je za Kurir započela ispovest Valentina Bogdanović, majka Natalije Arsić (23) iz sela Ribare kod Jagodine, koja je u šestom mesecu trudnoće umrla u kragujevačkoj bolnici. Natalija je u stanju kliničke smrti dovezena 6. aprila u Kragujevac, gde je sedam dana kasnije preminula.

- I kuka mi se i plače! Deo srca mi je iščupan iz grudi! Moja ćerka je bila zdrava, trebalo bi da bude živa i da mi podari još jedno unuče - jecajući priča neutešna majka Valentina.

Natalijina majka ogorčena je na lekare jer su, kako kaže, njenu ćerku ostavili bez nadzora.

- Dete je ostalo u bolnici, gde su joj dali infuziju i lekove. Natalija je povraćala, dozivala sam lekare da dođu, ali nikoga nije bilo. Niko se nije pitao zašto trudnica ima visok pritisak i zbog čega povraća, a kad su je prevezli u Kragujevac, već je bilo kasno - kaže neutešna majka.

Inače, obdukcija tela Natalije Arsić potvrdila je da je uzrok smrti jak moždani udar, a detaljni pregled nije pokazao da je bilo povreda po telu koje bi eventualno ukazivale na povezanost sa nasilnom smrću.

Krivično protiv lekara

Porodica Natalije Arsić podnela je juče policiji krivične prijave protiv V. R. i R. U., ginekologa jagodinske Opšte bolnice, zbog nesavesnog lečenja i nemara.

- Podneli smo prijave zato što lekari Nataliji nisu pružili adekvatnu pomoć i nisu na vreme utvrdili simptome moždanog udara - kazao je Natalijin dever Mita Arsić.

Inspekcija u bolnici

Inspekcija Ministarstva zdravlja naložila je Opštoj bolnici u Jagodini i Kliničkom centru u Kragujevcu hitnu kontrolu kvaliteta rada zbog smrti trudnice Natalije Arsić iz Jagodine.

„Na osnovu dobijenih podataka, u narednom periodu biće planirani sledeći postupci u vezi sa ovim slučajem“, saopštilo je Ministarstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track