Pljačkaš Sezana zamalo milioner

Kradljivac bio na TV

Pljačkaš Sezana zamalo milioner

Crna Hronika -
Raško Mladenović (37) učestvovao u kvizu „Želite li da postanete milioner“

ČAČAK - Sakrio tragove!Čačanin Raško Mladenović (37), koji je s trojicom saučesnika uhapšen zbog sumnje da je u februaru 2008. godine u Cirihu ukrao sliku Pola Sezana vrednu 100 miliona evra, svojevremeno je učestvovao u kvizu „Želite li da postanete milioner“, saznaje Kurir.

- Raško je pre nekoliko godina učestvovao u kvizu i mislim da je osvojio 80.000 dinara! Ipak, živeo je skromno i povučeno, nikad se nije razmetao novcem - kaže Kurirov izvor, inače Raškov poznanik, koji je želeo da ostane anoniman.

Mladenović je, kako saznajemo, pre nekoliko godina kupio stan u centru Čačka za 80.000 evra.

- On je sve ovo vreme živeo povučeno i radio kao pekar u privatnom preduzeću za proizvodnju hleba i peciva. Živeo je veoma skromno, vozio automobil star više od 30 godina, a često je i pozajmljivao novac - kaže izvor Kurira.

Osumnjičeni za jednu od najvećih pljački umetničkih dela uhapšen je prošle nedelje na radnom mestu, u trećoj smeni, dok je mesio hleb.

- Tokom noći došli su policajci u civilu i uhapsili ga. Svi smo u šoku jer on nikada nije napravio ni najmanji incident - kaže Raškov kolega pekar.

Raško Mladenović je uhapšen zbog sumnje da je neposredni počinilac pljačke u muzeju u Cirihu, a uhapšeni su i Bobe Nedeljkovski, Ivan Peković i Goran Radojević.

Zeljković: Ne sećam ga se

Ivan Zeljković, voditelj „Milionera“, rekao je za Kurir da se ne seća da je jedan od takmičara u kvizu bio Raško Mladenović.

- Kroz kviz je prošlo hiljadu takmičara i zaista se ne sećam da li je Mladenović bio jedan od njih - rekao je Zeljković za Kurir.

Policija juče tražila novac

Pripadnici SBPOK pretresli su sinoć tri stana u Beogradu u potrazi za novcem osumnjičenih za krađu Sezanove slike. Pretresen je stan Ivana Pekovića u Ulici Dimitrija Tucovića i dva stana na na Dedinju, a do zaključenja ovog broja Kurira nije saopšteno da li je novac nađen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track