OPLJAČKAN OLIVER DULIĆ: Lopovi polupali staklo dok je vodio ćerkicu u vrtić!
Foto: KURIR

Bivši ministar pokraden

OPLJAČKAN OLIVER DULIĆ: Lopovi polupali staklo dok je vodio ćerkicu u vrtić!

Crna Hronika -
Dulić je potvrdio da je opljačkan i da mu je veoma žao što mu je ukraden kompjuter, budući da se u njemu nalaze slike njegove ćerke

Oliveru Duliću, nekadašnjem ministru za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, nepoznati lopovi obili su automobil „škoda superb“ kojim je dovezao ćerkicu u vrtić i iz vozila mu odneli laptop, novčanik i dokumenta.

Pljačka se dogodila 29. juna oko 8 sati ispred vrtića koji pohađa Dulićeva trogodišnja ćerka Mia.

"Razbojnik je iskoristio trenutak kada je Dulić sa ćerkom ušao u vrtić. Odmah je razbio suvozačevo staklo i sa sedišta uzeo torbu. U tašni je bio laptop, dokumenta, novčanik sa izvesnom svotom novca, nekoliko USB-ova... ", kaže naš izvor blizak istrazi.

On dodaje da nije ništa čudno što je Duliću obijen automobil ispred vrtića, jer lopovi tu i najčešće pljačkaju vozila, koristeći odlazak roditelja do predškolskih objekata.

Oliver Dulić je potvrdio da mu je opljačkan automobil i da mu je veoma žao što mu je ukraden kompjuter, budući da se u njemu nalaze slike njegove ćerke, gotovo od njenog rođenja.

- Bio sam iznenađen kada sam video da mi je automobil opljačkan ispred vrtića. Nije mi žao ni dokumenata niti novca, žao mi je zbog slika ćerke koje sam sakupljao u laptopu maltene otkako se rodila. Još gore mi je što te slike nigde nisam iskopirao i sačuvao - izjavio je Dulić.

Oliver Dulić, Foto: Marina Lopičić
Oliver Dulić, Foto: Marina Lopičić

Na naše pitanje da li je eventualno u kompjuteru imao neka dokumenta koja su mu potrebna za njegovu odbranu u Specijalnom sudu, pred kojim je optužen za malverzacije prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“, Dulić je odgovorio negativno.

"Nema zaista nikakvih dokumenata. U kompjuteru su mi važne samo fotografije", rekao je bivši ministar.

Suđenje zbog „Nuba investa“U Specijalnom sudu se protiv Olivera Dulića vodi proces zbog optužbi za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“.

Sa njim na optuženičkoj klupi se nalaze i njegov tadašnji zamenik Nebojša Janjić i tadašnji direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak. Optužnicom se Dulić, Janjić i Drobnjak terete da su prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara. Na taj način su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track