NOVA TRAGEDIJA U PANČEVU: Dečak (14) se utopio pred ocem i sestrom!
Foto: Profimedia

Potresno

NOVA TRAGEDIJA U PANČEVU: Dečak (14) se utopio pred ocem i sestrom!

Crna Hronika -
D. K., koji nije znao da pliva, povukla struja dok se brčkao. Otac pokušao da ga spase, ali je i on počeo da se davi jer nije plivač

PANČEVO - Četrnaestogodišnji D. K. utopio se juče oko 12 sati u reci Tamiš kod kluba „Marko Kulić“ kad je sa ocem i mlađom sestrom ušao u reku da se osveži. Njegovo telo pronašli su ronici Žandarmerije nakon tri sata potrage.Prema rečima očevidaca, niko članova porodice nije znalo da pliva.Učio ga da pliva- Otac je, iako neplivač, učio sina kako da pliva. Potom je izašao na obalu s ćerkom, a mališan je ostao u plićaku. Međutim, dečak se u jednom trenutku udaljio na oko šest do sedam metara od obale i tada ga je najverovatnije povukla rečna struja. Počeo je da se davi - priča za Kurir očevidac koji nije želeo da mu objavljujemo ime.Prema njegovim rečima, otac je video šta se dešava i pošao je da spase sina.- Međutim, kako ni on nije bio dobar plivač, i sam je počeo da se davi. Možda ga je i mališan povukao za nogu, ko zna. Bilo je jako dramatično. Međutim, u tom trenutku je s čamcem naišao pecaroš, koji je skočio u vodu i krenuo da spasava oca - navodi naš sagovornik.Nakon što je izvukao oca, pecaroš je saznao da je dete potonulo, pa je počeo da roni i traži dečaka. Nažalost, nije uspeo. Ubrzo je došla Hitna pomoć i odvezla oca i devojčicu.Miodrag Maksimović, prevoznik na Tamišu i član kluba „Marko Kulić“, kaže da se pecaroš koji je spasao oca zove Zoran i da je bio u priličnom šoku nakon svega što se dogodilo.Pecaroš u šoku- Zoran se tresao od straha, samo što nije zaplakao jer nije mogao da spase dete. Možda bi ga i spasao da je odmah znao da dete tone, ali toga nije bio svestan sve dok nije bilo prekasno - kaže Maksimović i pokazuje deo reke na kom se dogodila tragedija.

Crna sedmicaUDAVILA SE ISPRED MAJKESlučaj davljenja na Tamišu nije jedini koji je zadesio Pančevo ove nedelje. Milana Kovačević (26) iz tog grada udavila se u ponedeljak na Dunavu u rukavcu kod naselja Ivanovo. Ona je oko podneva zajedno s majkom Snežanom, komšinicom i psom došla na reku da se osveži. Kad je ušla u vodu, počela je da pliva, da bi posle toga odjednom nestala na svega tri metra od splava na kojem je bila njena majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja