MISLILA SAM DA SU SVI MRTVI: Srpska porodica stradala na putu za Grčku, auto sleteo s puta

NESREĆA

MISLILA SAM DA SU SVI MRTVI: Srpska porodica stradala na putu za Grčku, auto sleteo s puta

Crna Hronika -
Aleksandra Kojić (38) izgubila majku Milanku Banduku (63) u udesu u Makedoniji. Povređen je njen suprug Milan Kojić (40), kao i trogodišnji sin i beba od devet meseci

SKOPLJE - Milanka Banduka (63) iz Nove Varoši poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se juče nešto posle šest sati ujutro dogodila u Makedoniji, na auto-putu Skoplje-Ðevđelija kod mesto Udovo. Njena ćerka Aleksandra Kojić (38), zet Milan (40), unuk od tri godine i unuka od devet meseci teško su povređeni i pomoć im ukazuju lekari u kliničkom centru „Karil“ u Skoplju.- Porodica je putovala na odmor u Grčku. Prema prvim rezultatima istrage, Milan Kojić, koji je bio za volanom „sitroen berlinga“, zaspao je za volanom i u mestu Udovo, kod isključenja za Demir Kapiju, izgubio je kontrolu nad automobilom i s nadvožnjaka auto-puta sleteo na regionalni put, sa visine od oko 50 metara - kaže sagovornik iz makedonske policije.Ispala iz kolaOčevidac tragedije kaže da je prizor bio jeziv.- Žena je ležala na auto-putu. Kada je došla sebi, pogledala je niz liticu i videla slupan automobil i svoje najmilije kako leže na putu, bilo je strašno. Krvi je bilo na sve strane. Vikala je, plakala i dozivala ih, mislila je da su svi mrtvi. Nikada neću zaboraviti taj prizor, deca su ispala u sedištima za bebe i tako ležala pored puta - kaže sagovornik Kurira.On objašnjava da je Aleksandra ispala iz automobila pre nego što je on sleteo s nadvožnjaka, dok su nastradala Milanka, dvoje male dece i Milan iz „sitroena“ ispali tek kada je on sleteo.- Automobil je bio pun stvari jer su krenuli na odmor, na tri nedelje. Dok je još trajao uviđaj, čulo se kako iz automobila ne prestaje da zvoni mobilni telefon - opisuje naš sagovornik.Milanki, kako kaže, nije bilo spasa. Povređeni su prvo prebačeni u medicinski centar u mestu Negotino, a onda su prebačeni u bolnicu u Skoplju.Niko nije ugrožen- U prvom trenutku strahovalo se da će broj žrtava strašnog udesa biti veći. Na sreću, lekari su uspeli da stabilizuju četvoro povređenih i niko od njih više nije životno ugrožen. Najgore je prošao Milan, koji je juče uspešno operisan. On ima povrede vrata, kičme, ruke, kao i unutrašnje povrede - saznajemo u bolnici.Dvoje mališana, kako nam je potvrđeno u kliničkom centru, nemaju teže povede, ugruvani su, ali su veoma istraumirani.- Deca ne prestaju da plaču. Uz njih je majka Aleksandra, koja takođe ima povrede leđa, kolena i glave. I ona je stabilno, svesna je svega što se dogodilo, ali je u teškom psihičkom stanju - kaže sagovornik iz bolnice.Čim su čuli za nesreću, ka Makedoniji su iz Nove Varoši krenuli Aleksandrin otac, suprug pokojne Milanke, i brat.

PomoćKONZUL SRBIJE OBIŠAO POVREĐENEPovređene, koji su smešteni u bolnici u Skoplju, juče je obišla Ljiljana Tanasijević, konzul Srbije u Makedoniji.- Čim sam saznala za nesreću, stupila sam u kontakt s državnim organima Makedonije, ali i sa povređenima, jer je njima u ovom trenutku pomoć najpotrebnija. Obišla sam ih u bolnici i jedino što mogu da kažem je da, na sreću, nisu životno ugroženi - kratko je potvrdila Ljiljana Tanasijević za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track