STAN IZGOREO ZBOG SVEĆA: Ljuba dve godine živeo u mraku!

Tužna sudbina velikog glumca

STAN IZGOREO ZBOG SVEĆA: Ljuba dve godine živeo u mraku!

Crna Hronika -
Prvak Narodnog pozorišta Ljubivoje Tadić stanovao u nehumanim uslovima s majkom i nepokretnom sestrom, koja je stradala u požaru

BEOGRAD - Glumac Ljubivoje Tadić (56) godinama je s majkom i nepokretnom sestrom živeo u stanu u centru Beograda u kom nije bilo struje! Ni dva dana nakon požara, u stanu porodice Tadić, u kome je Ljubina sestra Maja poginula, a Ljuba i njegova majka zadobili teške opekotine, komšije ne mogu doći sebi od šoka.Sveće u stanu- Živeli su u strašnim uslovima. Dve godine nisu imali struju, a pričalo se da im je isključena zbog duga koji je bio veći od milion dinara - kaže komšinica Ljube Tadića.- Komšije su razmišljale da sakupe novac i pomognu im u plaćanju dela duga, ali niko od nas nije imao toliko para. Sve i da smo prikupili deo novca, oni ne bi mogli da plate novi priključak - navodi naša sagovornica i dodaje:- Kada bih prošla pored njihovog stana, kroz otvorena vrata sam viđala upaljene sveće i mrkli mrak. Pitali smo se kako žive tako i da li je moguće da istaknutom glumcu niko ne pomaže. Ovo je centar grada, prosto je neverovatno da u 21. veku jedna tako ugledna porodica nema struju - rekla nam je komšinica.- Nekoliko puta su uplaćivali avans, pa su ih priključivali, da bi nakon nekoliko meseci dolazili iz elektrodistribucije i ponovo isključivali struju - kaže naša sagovornica i dodaje da su komšije, da bi pomogle, govorile da nemaju ključ strujomera.- Veoma mi je žao zbog nesreće. Ne mogu da poverujem da je takva tragedija zadesila Tadiće. Pitamo se da li bi tragedija bila izbegnuta da smo im pomogli - ispričala nam je komšinica.Tadići su u stanu na uglu Makenzijeve i Ulice Koče kapetana živeli nekoliko godina. Prema rečima komšija, Ljubina majka Mirjana je kupila taj stan, a ubrzo nakon toga su se doselili.- U stan su povremeno dolazila Ljubina deca, kao i supruga, ali ne znamo gde su oni živeli - ispričale su nam komšije.Ministar posetio TadićaMinistar kulture i informisanja Ivan Tasovac posetio je juče Ljubivoja Tadića u bolnici u Zvečanskoj. Tasovac je poželeo brz oporavak Tadiću, koji je u požaru zadobio teške opekotine, i preneo mu izraze saosećanja celokupne kulturne javnosti.Podsetimo, u petak ujutro u stanu je izbio požar u kom je nastradala Maja Tadić (57). Ljuba Tadić je tada zadobio opekotine lica i glave jer je iz buktinje pokušavao da spase nepokretnu sestru. On je smešten u bolnicu za plastičnu hirurgiju, dok se njegova majka u teškom stanju nalazi na intenzivnoj nezi Urgentnog centra. Pretpostavlja se da je požar izazvala sveća koja je zapalila krevet, nakon čega je planuo ceo stan.

Skroz izgoreo... Porodični stan na Vračaru
Skroz izgoreo... Porodični stan na Vračaru

Zadobili opekotinePOPRAVLJA SE STANJE, LJUBA I MAJKA BOLJE!Kako Kurir nezvanično saznaje, stanje Ljube Tadića, kao i njegove majke, popravilo se.- Ljuba se nagutao dima, ali se oseća bolje i trebalo bi da provede u bolnici još nekoliko nedelja. Lekari kažu da je i stanje njegove majke stabilno i da je došla svesti - rekao nam je izvor blizak porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track