MLADIĆ (19) PREŽIVEO NAPAD AMERIKANCA: Nožem me je ubo u stomak, milimetar me delio od smrti!
Foto: Dragana Udovičić

Drama usred Beograda

MLADIĆ (19) PREŽIVEO NAPAD AMERIKANCA: Nožem me je ubo u stomak, milimetar me delio od smrti!

Crna Hronika -
Petorica državljana SAD napala su moje drugare i mene iz čista mira, nisam ni osetio kad sam uboden, video sam samo krv, priča Tomo Ćulafić (19), koji je izašao iz bolnice

BEOGRAD - Nisam ni osetio kad me je stranac ubo nožem, a nasilnici su se razbežali kad su videli krv. Imao sam sreće, milimetar je falio da mi oštrica zakači srce! Lekar mi je poručio da slavim taj dan kao drugi rođendan.Ovim rečima započeo je za Kurir ispovest Tomo Ćulafić (19), košarkaš KK Beko, koji je povređen u noći između subote i nedelje, sat posle ponoći, kad su na njega i njegove drugove S. C. (19) i D. Đ. (19) nasrnula petorica državljana SAD.Drama na kalemegdanuĆulafić je juče otpušten iz Urgentnog centra na kućno lečenje.- Nas trojica šetali smo po Kalemegdanu, spustili smo se u ulicu ispod i krenuli kući. Tad su naišla petorica mladića, znali smo da su stranci jer su pričali na engleskom. Pitali su nas da li imamo marihuanu, a mi smo im odgovorili da nemamo i da se sklone - priseća se mladi košarkaš.

Zabrinuti... Otac Sreto i majka Željka
Zabrinuti... Otac Sreto i majka Željka

Prema njegovim rečima, tad je došlo do gurkanja s tim mladićima.- U tom gurkanju jedan od njih izvadio je nož i ubo me. Ništa nisam osetio, valjda zbog adrenalina. Amerikanci su odjednom počeli da beže, a mi smo krenuli za njima. Trojica su utrčala u obližnju benzinsku pumpu i zaključala se u jednoj prostoriji, dok su dvojica otrčala niz ulicu. Radnici pumpe pozvali su policiju - priča Ćulafić.Policajci su ubrzo došli na pumpu i naredili svim učesnicima incidenta da legnu na pod.Prepoznao nasilnika- Amerikanci su pretili i pozivali se na svoju ambasadu. Dok sam ležao, čuo sam policajca kako govori da pozovu Hitnu pomoć jer je neko povređen. Okrenuo sam se i video da mi je džemper krvav. Pozvao sam oca i rekao mu: „Tata, uboden sam nožem, voze me u Urgentni centar!“ Uplašio sam se, naročito kad sam čuo da će me možda i operisati. Srećom, sve se dobro završilo. Rana me boli kad hodam, ali nije strašno - kaže Toma.Prema njegovim rečima, policajci su ga saslušali u bolnici, a njegovi prijatelji izjavu su dali u policijskoj stanici.- Inspektori su doneli dokumenta Amerikanaca, prepoznao sam ih. Čuo sam da su stranci izjavili da su nas pitali gde se nalazi neki klub, što nije tačno - kaže Ćulafić.Sreto Ćulafić, otac povređenog košarkaša, kaže da mu je najbitnije da mu je sin živ i zdrav i da se oporavlja.- Sreća u nesreći, milimetri su ga delili od najgoreg - kaže Ćulafić.

Skupo nas koštao... Miladin Kovačević
Skupo nas koštao... Miladin Kovačević

Zamenjene ulogeHOĆE LI SAD AMERIKANCI REAGOVATI?Nezapamćen skandal izbio je kad je Srbin Miladin Kovačević 2008. u studentskom klubu u Bostonu pretukao američkog državljanina Brajana Štajnhauera. Kovačević je nakon izlaska iz bostonskog pritvora pobegao u Srbiju, gde je sklopio nagodbu s tužilaštvom, nakon čega je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora. Srbija je Brajanu platila odštetu od 900.000 dolara. Zasad se ne zna kako će biti kažnjeni Amerikanci koji su nasrnuli na Ćulafića i da li će SAD platiti odštetu njegovoj porodici, kao što je to bio slučaj s Kovačevićem.

ČinjeniceNEMA DOSIJE U MUPĆulafić se 2000. sa porodicom iz Crne Gore doselio u BeogradOd devete godine trenira košarkuIgrao je u Partizanu, a trenutno je u KK BekoStudent je Više elektrotehničke školeNikada nije imao sličan incident

Pokušaj ubistvaNAPADAČ U PRITVORUMaloletnom američkom državljaninu L. V. (17) određeno je policijsko zadržavanje i on bi danas trebalo da bude saslušan pred sudijom za maloletnike.- On se sumnjiči za pokušaj ubistva, a uhapšen je prilikom pokušaja da pobegne iz Srbije na aerodromu „Nikola Tesla“. Policijsko zadržavanje određeno mu je jer nema prijavljeno prebivalište niti boravište u Srbiji - potvrdila je zastupnica košarkaša Tome Ćulafića, advokat Slavka Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track