DRAMATIČAN VAPAJ TUŽIOCA HEROJA: Vučiću, zaštiti nas od krimosa Kristijana

Apel

DRAMATIČAN VAPAJ TUŽIOCA HEROJA: Vučiću, zaštiti nas od krimosa Kristijana

Crna Hronika -
Molim vas da se svojim autoritetom založite da prestane javno vređanje moralnih vrednosti koje propagira narko-diler Kristijan Golubović u „Farmi“, navodi se u pismu Dragana Jovanovića predsedniku Vlade

BEOGRAD - Poštovani gospodine predsedniče Vlade, molim vas da se svojim autoritetom založite da prestane javno vređanje moralnih vrednosti koje propagira osuđeni narko-diler Kristijan Golubović u rijalituju „Farma“, navodi se između ostalog u pismu tužioca Dragana Jovanovića premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.Jovanović, koji je vršilac funkcije osnovnog tužioca u Mladenovcu, dva puta je pokušao da preko Regulativnog tela za elektronske medije (REM) izdejstvuje zaštitu građana Srbije od svakodnevnog nasilja koje se promoviše u rijalitiju.Tražio zabranu „Farme“Dragan Jovanović oštro je reagovao na povratak osuđenog narko-dilera Kristijana Golubovića u ponedeljak uveče na „Farmu“, koja se emituje na televiziji Pink.- Obraćam vam se s molbom da državu Srbiju i njene institucije zaštitite od šamara koji nam svakodnevno udaraju ljudi koji ne pripadaju ni poštenim građanima Srbije, ni uspešnim privrednicima, niti poštenim nosiocima pravosudne funkcije - navodi se u pismu koje je juče poslao osnovni tužilac u Mladenovcu.Tužilac Jovanović postao je poznat posle iniciranja zabrane emitovanja „Farme“ i pokretanja krivičnog postupka protiv Kristijana Golubovića i Semira Džakovića za nasilje u rijalitiju. Iako je Golubović u ponedeljak saslušan po nalogu tužilaštva i protiv njega će biti podneta krivična prijava, iste večeri je vraćen na imanje.- Od saradnika sam saznao da je moje ime čovek duge kriminalne prošlosti, a koji je zbog fizičkog kontakta izbačen s „Farme“, pominjao u kontekstu zašto ja tražim dva puta ukidanje „Farme“ i označava me kao „onaj mali tužilac“ - naveo je tužilac u pismu, uz objašnjenje da njega Kristijanove konstatacije ne dotiču.

 Nasilnik... Kristijan Golubović izbačen sa „Farme“ zbog serije incidenata, ali je ubrzo vraćen u ovaj rijaliti
Nasilnik... Kristijan Golubović izbačen sa „Farme“ zbog serije incidenata, ali je ubrzo vraćen u ovaj rijaliti

Oseća se kao Don KihotPrema rečima tužioca, postoje oni koji pošteno i časno zarađuju svoju koru hleba, ali i malobrojni koji kršeći zakone sebi dozvoljavaju previše.- Oni zarad sitnog reklamerstva omogućavaju nekim ljudima, pa i gospodinu Kristijanu, beneficije koje ni u jednoj ozbiljnoj državi ne bi mogao da uživa - objasnio je u svom pismu tužilac Jovanović.U njegovom donkihotovskom nastojanju da se zaustavi javno reklamiranje kriminalaca i starleta, kako je naveo, jedina svetla tačka jeste Udruženje tužilaca i zamenika, sa Goranom Ilićem na čelu, kao i veliki deo srpske javnosti.

Oštro reagovaoTUŽIOCE BIRAJU KAO ZVEZDE „GRANDA“Tužilac Dragan Jovanović posle saznanja da nije prošao reizbor za tužioca sumnja da su se rezultati konkursa unapred znali i da kriterijumi za izbor nemaju veze sa stručnošću.- Kad se vidi dužina trajanja izlaganja kandidata pred komisijom, jasno je da ova tri uslova nisu bila presudna za ocenu, već uslovi kao za emisiju „Zvezde Granda“ - rekao je Jovanović, koji je uložio prigovor na rang-listu.

Golubović udario po JovanovićuSMETAM AGILNOM I AMBICIOZNOM TUŽIOCUKristijan Golubović, čim se preksinoć vratio u rijaliti, udario je po tužiocu Jovanoviću.- Saslušan sam nakon što je tužilac podneo šestu po redu krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje. To je jedan agilni, ambiciozni tužilac, kom smeta „Farma“. Veoma je ambiciozan, iz Mladenovca, smetaju mu naše svađe, tuče i sve to. Kristijan mu je izgleda jedini problem u državi, ali nema veze, takva mi je sudbina već 25 godina - rekao je pred kamerama Golubović, koji bi 5. januara trebalo da se javi na odsluženje kazne od osam godina zatvora zbog trgovine heroinom.

NepodobanNIJE PROŠAO REIZBOROsnovni javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović nije reizabran na tu funkcijuTužilac Jovanović je na petom mestu rang-liste tog tužilaštva, koje je donedavno, prema ocenama nadležnih u srpskom pravosuđu, vodio besprekornoNjegova stručnost i osposobljenost vrednovani su maksimalnim brojem bodova, dok je manje od ostalih kandidata dobio za predstavljanje programa organizacije i unapređenja rada tužilaštva

NA KORAK OD POVOLJNE KUPOVINEVELIKO FINALE: Danas u Kuriru dobijate petu sličicu za kupovinu odeće i obuće u Đaku sa 50% popusta!Sa petom sličicom vaš talon je popunjen i možete da ostvarite super uštedu pri kupovini zimske odeće i obućeDanas u štampanom izdanju Kurira dobijate petu sličicu, koju treba da isečete na označenom mestu. Isečenu sličicu zalepite na polje broj pet na talonu. Ukoliko ste propustili jednu sličicu, u četvrtak 10. decembra poklanjamo vam džoker sličicu, koju možete da iskoristite za popunjavanje praznog polja na talonu. Od 10. do 25. decembra posetite najbližu “Đak” prodavnicu i odaberite željenu jaknu ili cipele, predajte talon i ostvarite popust od 30%, odnosno 50%. Uz Kurir i Đak nema zime!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track