Najnovije vesti

OTMICA DEVOJČICE (2) Roditelji: Maša se i danas plaši kada joj priđu s leđa!
Foto: Aleksandar Jovanović

Roditelji otete devojčice svedočili u sudu

OTMICA DEVOJČICE (2) Roditelji: Maša se i danas plaši kada joj priđu s leđa!

Crna Hronika
Mesec ili dva posle otmice budila se noću i plakala. Sada je bolje, ali ponekad doživi stres, ispričao otac Damir Prenković u Specijalnom sudu

BEOGRAD - Damir i Mirjana Prenković, roditelji dvogodišnje Maše, koju su 13. marta u naselju Braće Jerković oteli francuski državljani, ispričali su juče u Specijalnom sudu u Beogradu da se devojčica oporavila od velike traume, ali da se i dalje plaši kad joj iznenada neko priđe s leđa.

 


- Nismo uspevali da je smirimo. Nisam profesionalac, niti stručnjak, ali mislim da je danas bolje. Primetio sam da i sad doživi stres i počne da plače ako joj neko iznenada priđe s leđa - rekao je u sudnici Damir Prenković.

Slepa ulica

O samoj otmici nije znao ništa, ali je ispričao kako je njegova ćerka izgledala kad je s policijom stigao na mesto na kojem su otmičari uhapšeni.

 


- Kad sam uzeo Mašu u ruke, bila je, ne znam kako da vam objasnim, jednostavno nije imala reakciju. Ni na moje pozive, niti na pokušaje da je nasmejem nije reagovala. Nije plakala niti se smejala. Gledala je kao da gleda kroz nešto, bila je totalno odsutna sat ili sat i po vremena - prisetio se otac devojčice i objasnio da su naknadno vršene analize, koje su ukazale na to da u njenoj krvi nije bilo omamljujućih supstanci.

Njegova supruga Mirjana opisala je kako joj je optuženi Sebastijan Mišel Branšu otrgao Mašu iz ruku. Toga dana, kako je ispričala, s devojčicom koja još nije imala pune dve godine otišla je u prodavnicu. Posle kupovine krenule su kući.
- Išle smo našom ulicom, koja je slepa. Nosila sam torbu, a Mašu sam držala za ruku. Primetila sam sivi BMW i neuglednu ženu unutra. Auto je sve vreme bio u pokretu, napravio je polukrug i krenuo ka nama. Odjednom, neko me je gurnuo, odletela sam i kad sam se okrenula, videla sam čoveka kako nosi moje dete u auto - ispričala je Mirjana Prenković.

Promenili joj odeću

Potrčala je ka automobilu, ali kad je sustigla otmičara, on je odgurnuo i ona je pala.
- Shvatila sam šta mi se desilo. Odmah, u roku od minut ili dva, pozvala sam policiju, a onda i supruga. Kad su je kasnije pronašli, poslali su mi sliku, moja devojčica je imala drugu odeću i frizuru - ispričala je Mirjana.

Damir i Mirjana Prenković pridružili su se krivičnom gonjenju optuženih, a posle suđenja nisu želeli da daju bilo kakve izjave.

Majka i ćerka negirale krivicu, za sve optužile Sebastijana... Gorin Aleksija Branšu, Emelin Ulije Kristel i Sebastijan Mišel Branšu
Majka i ćerka negirale krivicu, za sve optužile Sebastijana... Gorin Aleksija Branšu, Emelin Ulije Kristel i Sebastijan Mišel Branšu

Odbrana optuženih
ZAŠTO NISU ISPITANE VEZE RODITELJA SA FRANCUSKOM

Branioca optuženih posebno je zanimala činjenica da je Mirjana Prenković profesor francuskog, da ima sestru i prijatelje u Francuskoj, s kojima je u kontaktu preko društvenih mreža.
- Tužilaštvo i sud nisu ispitali povezanost roditelja s događajem. Ne želim da se bavim spekulacijama, ali njihovi mobilni telefoni, kao ni računar nisu pregledani. Insistirala sam na njihovim kontaktima u Francuskoj, kojih je bilo - pojasnila je Irina Borović.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...