OBMOTAO OKO SEBE 90.000 EVRA: Carinici sprečili pokušaj šverca deviza i alkohola
Foto: Uprava Carina

Zaplena na Gradina i Đerdap 1

OBMOTAO OKO SEBE 90.000 EVRA: Carinici sprečili pokušaj šverca deviza i alkohola

Crna Hronika -
Carinici su za vikend, na graničnim prelazima Gradina i Đerdap 1, sprečili dva pokušaja krijumčarenja deviza i alkohola.
1 / 7 Foto: Uprava Carina

Prilikom detaljne kontrole na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja preko 85 hiljada evra i 33 flaše raznih alkoholnih pića, uglavnom viskija, saopštila je Uprava Carina.

Novac i alkohol pronađeni su kod 46-godišnjeg državljanina Nemačke turskog porekla. On je automobilom marke ''Mercedes'', nemačkih registarskih oznaka, putovao u Tursku, ali je odlučio da novac koji je nosio sa sobom ne prijavi, već da ga sakrije u pojas napravljen od ženskih hulahop čarapa.

Tako napravljen pojas vezao je oko struka i prekrio ga garderobom, ali su ga carinici pronašli i u njemu otkrili 90.000 neprijavljenih evra. Pored tog iznosa, putnik je kod sebe imao još 5,5 hiljada evra, tako da mu je od ukupne sume vraćen dozvoljeni iznos od 10 hiljada evra, dok je ostatak privremeno zadržan.

Potom je detaljno pregledan i njegov automobil, u čijem se prtljažniku, u prostoru predviđenom za rezervni točak nalazilo čak 33 flaše raznih, žestokih, alkoholnih pića (''Jim Beam'', ''Jack Daniels'', ''Yeni Raki'', ''Nurnberger'').

Zanimljivo je da je pomenuti putnik na prethodno postavljeno pitanje carinika, vrlo smireno odgovorio da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Na izlazu graničnog prelaza Đerdap 1, carinici su u kombiju kojim je upravljao rumunski državljanin pronašli 84 litre skrivenog 96 odsto etil alkohola.

Kombi marke ''Opel'', rumunskih registarskih oznaka, je iz Srbije išao ka Rumuniji i oko podneva se pojavio na prelazu.

Vozač je carinskoj kontroli prijavio da prevozi dva džaka detrdženta za veš i dva džaka končentrata za stočnu ishranu.

Carinici su, međutim, odlučili detaljno da pregledaju kombi i ubrzo shvatili da su gotovo sve fabričke šupljine ispunjene flašama krijumčarenog alkohola. Pretpostavlja se da je alkohol trebalo da bude upotrebljen za pravljenje rakije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track