KAKAV TROJAC Lisice i za kuma Stefanovićevog savetnika Spasića! A tu je i Dinkić...
Foto: Profimedia

Akcija "rezač" sasekla i kumove

KAKAV TROJAC Lisice i za kuma Stefanovićevog savetnika Spasića! A tu je i Dinkić...

Crna Hronika -
Uhapšeni Jovica Đurić, protiv kojeg je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu, vrlo je blizak i sa Mlađanom Dinkićem.

Među uhapšenima u subotu ujutru u akciji "Rezač" je i Jovica Đurić, kum Mladena Spasića, nekadašnjeg načelnika SBPOK-a a sada savetnika ministra policije Nebojše Stefanovića, otkriva Kurir.

-Poznato je da su Đurić i Mladen Spasić, koji je kao kadar URS-a sve do 2008. godine bio načelnik SBPOK-a, kumovi.To svi u gradu znaju. Njihovo kumstvo datira godinama unazad a njih dvojica su inače vrlo bliski i sa Mlađanom Dinkićem. Uhapšeni Đurić i policijski funkcioner Spasić se skoro nisu ni razdvajali a sve do pre sedam godina on važio je za jednog od najmoćnijih policajaca u Srbiji.Njih trojica su nerazdvojni trojac godinama - priča izvor iz policije.

Inače, mediji su spekulisali da je Spasić u kumovskim vezama i sa Dinkićem i da je upravo on bio Dinkićev čovek od poverenja koji je na Kipru tražio pare koje je navodno Slobodan Milošević izneo iz zemlje.

Mladena Spasića lider URS-a pokušao je, po kumovskoj liniji, u junu 2012. da progura najpre za direktora Carine ali i za državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Međutim, Spasić je ipak „izvisio“ za obe funkcije, ali je ostao savetnik tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića a dolaskom Nebojše stefanovića na čelo MUP-a zadržao je sve do danas to mesto.

Niame, kao je MUP saopštio, među 80 uhapšenih su i osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su krivičnim delom pribavili protivpravnu imovinku korist od 1.757.182.223,73 dinara i naneli štetu Republici Srbiji i TP „Banovo brdo“ ad Beograd od 1.952.232.714,54 dinara. A jedan od njih je upravo Jovica Đurić, kao odgovorno lice preduzeća „WEG tehnology“.Oni se sumnjiče da su u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na osnovu prethodnog dogovora i protokola, od decembra 2007. do februara 2011.godine, preduzimali radnje na osnovu kojih je, nakon privatizacije 70 odsto društvenog kapitala TP „Banovo brdo“, obavljen neosnovan upis prava korišćenja na oko 91 hektara gradskog građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.Reč je o građevinskog i poljoprivrednog zemljišta na katastarskim opštinama u Železniku, Resniku, Bariču i Velikoj Moštanici.

Postoje osnovi sumnje da su i za vreme trajanja ugovorne obaveze prema Agenciji za privatizaciju, preduzimali radnje koje su omogućavale da se po ceni nižoj od knjigovodstvene i tržišne, otuđe objekti velike vrednosti sa pravom korišćenja na zemljištu – magacin Distributivnog centra u Železniku i objekat -lokal u Sremčici.S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track