SPECIJALNI SUD ODREDIO: Osumnjičenima iz Ade zabrana prilaska i kontakta
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Hapšenja u akciji rezač

SPECIJALNI SUD ODREDIO: Osumnjičenima iz Ade zabrana prilaska i kontakta

Crna Hronika -
BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je danas meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima bivšem predsedniku opštine Ada Irmenji Ferencu, kao i za još četiri osobe koje se sumnjiče da su prilikom izgradnje mosta na Tisi kod Ade omogućili neosnovano dvostruko plaćanje izvedenih radova preduzeću „Inter most" iz Beograda.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je prema okrivljenima Irmenji Ferencu, Zoltanu Bilickom, Zoranu Draginju, Đerđ Hortiju i Miroslavu Dunjiću odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogli ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebe izvršili od decembra 2006. do juna 2013. godine kojima je pričinjena šteta budžetu od 404.839.999,70 dinara.

Ferenc, Bilicki, Dragin i Horti sumnjiče se da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Milošević i Dunjić zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track