SRAMOTA: Košarkaš Toma jedva preživeo, a evo kakvu je kaznu dobio Amerikanac koji ga je izbo
Foto: Dragana Udovičić

Izrečena vaspitna mera

SRAMOTA: Košarkaš Toma jedva preživeo, a evo kakvu je kaznu dobio Amerikanac koji ga je izbo

Crna Hronika -
BEOGRAD - Postupak protiv Njujorčanina Lukasa V. (17), tinejdžera koji je u oktobru prošle godine izbo Beograđanina Toma Ćulafića (19), obustavljen je danas time što je napadaču dosuđena vaspitna mera izvinjenja izbodenom mladiću.

Takav dogovor tužilaštva i Lukasa V. potvrdilo je jutros maloletničko odeljenje Višeg suda u Beogradu.

Podsećamo, na poslednjem sastanku učesnika u postupku, tužilaštvo je napad tinejdžera, koji je krivičnom prijavom bio tretiran kao pokušaj ubistva, prekvalifikovalo u nanošenje lakih telesnih povreda i ponudilo okrivljenom priznanje krivice.

U ponudi takođe stoji da su povrede koje je Ćulafić zadobio - ubod u grudi, oko levog pazuha - nanesene neidentifikovanim predmetom, iako je sudski veštak izneo mišljenje da se verovatno radi o nožu, perorezu, ili nekom sličnom predmetu sa oštricom.

Tužilaštvo je predložilo da se Lukas V. ne goni krivično već da mu se izrekne vaspitna mera, kojom će biti dužan da se izvini Ćulafiću. Kako saznajemo, Lukas V. je rekao da će pristati na to, ali samo ako se i Tomo njemu izvini, prenosi Blic.

Podsećamo, Lukas V. bio je u društvu nekoliko prijatelja kada se sukobio sa Ćulafićem. Kako je utvrđeno istragom, dvaput je zamahnuo da ga ubode, nakon čega je bacio oružje i pobegao. Uhapšen je na aerodromu “Nikola Tesla”, dok je pokušavao da pobegne iz Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track